Çocuğa şantajla tecavüz eden failler yeniden tutuklandı

  • 18:00 26 Eylül 2024
  • Hukuk
ÎDİR - Bir çocuğa tecavüz eden ve şantajla fuhuş yaptıran 4 fail hakkında, çocuğun kemik yaşının 15 çıkması üzerine verilen tahliye kararının ardından yapılan itiraz ve doğum belgesinde çocuğun 14 yaşında olduğunun kanıtlanması üzerine failler yeniden tutuklandı.  
 
Îdir’da (Iğdır) 15 yaşındaki bir çocuğun, 27 Eylül 2023 tarihinde emniyete gidip, tecavüze uğradığını ve fuhuşa zorlandığını anlatmasıyla çocuğun, aylarca failler Ferhat Angay, Onur Begeç, Vedat Giden, Cebrail Yıldız, Murat Altun ve Alican Begeç tarafından tecavüze maruz bırakıldığı ve şantajla fuhuşa zorlandığı açığa çıkmıştı.
 
Failler 3’üncü duruşmada tahliye edilmişti
 
Olayın yargıya taşınması üzerine faillerden 4’ü “çocuğa nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanırken, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Devam eden yargılamada, tutuklu yargılanan 4 fail hakkında 13 Eylül’de Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada, tecavüze uğrayan çocuğun kemik yaşının olay tarihinde 15 çıkması üzerine mahkeme failler hakkında tahliye kararı vermişti.
 
Bunun üzerine aile ve avukatlarının itirazı üzerine çocuğun doğum belgesinin hastaneden alınmasıyla çocuğun olay tarihinde 14 yaşında olduğu belgelenmişti.
 
Failler hakkında yeniden tutuklama
 
Faillerin tahliyesi üzerine yapılan itirazı karara bağlayan Iğdır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi failler Ali Begeç, Onur Begeç, Murat Altun ve Vedat Giden’in tutuklanmasına karar vererek haklarında yakalama kararı çıkardı.
 
2 fail tutuklandı 2’si aranıyor
 
Kararın ardından faillerden Vedat Giden ve Ali Begeç tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Onur Begeç ile Murat Altun hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.