Madene karşı direnen yurttaşlara eşbaşkanlardan ziyaret

  • 11:16 23 Eylül 2024
  • Ekoloji
 
AMED – Pasûr’a bağlı Qûşê Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya gelen belediye eşbaşkanları, maden aramalarına karşı su ve toprağa sahip çıkacaklarını söyledi. 
 
Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesinde madene karşı direnen Qûşê Mahallesi’ne belediye eşbaşkanları tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun, Pasûr Belediye Eşbaşkanları Fatma Ay ve Murat İpek, Rezan (Bağlar), Yenişehir ve Sûr belediye eşbaşkanlarının katıldığı ziyarette eşbaşkanlar Gavgas, Qûşê, Tiyaxs, Arqetîn ve Xuruç mahallelerini etkileyen maden arama çalışmalarına ilişkin de bilgi aldı. 
 
Yapılan görüşmeler ardından bölgede incelemeler yapıldı. 
 
Burada yaptığı konuşmada kirli yöntemlerle halkın bulunduğu alanlara el konulmak istendiğini dile getiren Doğan Hatun, “Suyumuz, toprağımız hepimize yeter, sahip çıkmalıyız. Buradan çıkan su, Hevediyan ve çevredeki tüm köyleri besliyor. Bugün gelmişler, burada ‘Maden çıkaracağız’ diyorlar. O maden ne anlama geliyor? Büyük şirketlerin gelip kendilerini zengin etmelerini, toprağımızı kirletmelerini, suyumuzu tüketmelerini ve bu köylerin halkını buradan göç ettirmelerini istemiyoruz. Sahip çıkmalıyız. Biz güçsüz değiliz, kimse korkmasın, biz güçlüyüz. Su kaynaklarının üzerinde maden çalışmaları yapılamaz, bu tüm kanunlarda yasaktır. Burada olacağız. Seçimde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Adım adım tüm sorunları çözeceğiz” dedi.