Çocuklar için bağbozumu ve bulamaç etkinliği

  • 15:51 25 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
AMED – Amed’de 450 Evler Zarokistan kreşinde, çocuklar için bağbozumu ve bulamaç etkinliği düzenlendi. 
 
Amed Büyükşehir Belediyesi, kadına, çocuk başta olmak üzere halka dönük  etkinliklerine devam ediyor. Bu etkinliklerden biri de 450 Evler Zarokistan kreşinde eğitim gören çocuklar için yapıldı. Belediyeye bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren kreşte eğitim gören çocuklar için bağbozumu ve bulamaç etkinliği gerçekleştirildi. 
 
Cevizli sucuk yaptılar 
 
Kreş bahçesindeki etkinlikte çocuklar, ipe dizilen cevizleri veliler ve eğitmenlerin desteğiyle kazanda pişirilen bulamaca batırarak cevizli sucuk yaptı, ardından bulamacı pestil için çarşaflara dökerek dağıttı. Çocuklar, daha sonra cevizli sucukları hazırlanan ipe astı, pestil çarşaflarını da güneşe bıraktı. 
 
Üzümün hangi aşamalardan geçtiğini öğrendiler
 
Etkinlikte, çocuklar hem kendi kültürlerini hem de bölgede yetişen üzümün hangi aşamalardan geçerek farklı lezzetlere dönüştüğünü öğrendi. Çocuklar, cevizli sucuk ve pestil yapımına katılarak hem üretmenin mutluluğunu yaşadı hem de gönüllerince eğlendi.
 
Piran’da doğa yürüyüşü düzenlenecek
 
Amed Büyükşehir Belediyesi, Piran ilçesinde “Doğada kendini bul” temasıyla doğa yürüyüşü düzenleyecek. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı öncülüğünde ilçeye bağlı kırsal Değirmenli Mahallesi’nde 1 Kasım Cuma günü düzenlenecek doğa yürüyüşüne katılmak isteyen 18 yaş ve üzeri yurttaşlar, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı’na kayıt yapmaları yeterli olacak.
 
Kayıtların ardından Büyükşehir Belediyesi, tüm katılımcılara tişört dağıtacak. Doğa yürüyüşüne ilişkin bilgilendirilecek olan katılımcılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından servis hizmeti sağlanacak.