Roboski Katliamı’nın 153’üncü ayında adalet talebini yinelediler

  • 16:06 28 Eylül 2024
  • Güncel
 
ANKARA –  Roboski Katliamı’nın 153’üncü ayında, İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, Sakarya Caddesi'nde düzenlenen açıklamada, "Savaş ile toplum yönetilmez. Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir" dedi.
 
Roboski İçin Adalet Girişimi, katliamın yıldönümü dolayısıyla Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. "Roboski bir daha asla" pankartının açıldığı etkinlikte basın açıklamasını, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Faruk  Yazmacı okudu. 
 
‘Mahkemeler adaletsizliği sürdürüyor’
 
Faruk, Roboski Katliamı'ndan sorumlu olanların 13 yıldır cezasız kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Hukukun işlemediği 153 ayı geride bıraktık. Cezasızlık 665 haftadır devam ediyor. Roboski'de 19’u çocuk, toplam 34 sivilin katledilmesinden bugüne kadar geçen 4658 günde, yönetenler, meclis, yargı ve uluslararası mahkemeler adaletsizliği sürdürmektedir."
 
‘Savaşla toplum yönetilmez’
 
Faruk ayrıca, İsrail’in katliamlarını kınayan yöneticilerin, Roboski’de yaşanan katliamı görmezden geldiğini vurgulayarak, şunları ekledi: "Unutulmasın ki savaşı meşru gören iktidarlar, ekonomik çıkarlar ve kaynak paylaşımının ötesinde bir amaç gütmez. Savaşla toplum yönetilmez. Roboski’ye adalet gelmeden, Türkiye’ye adalet gelmeyecektir."
 
Açıklama, Roboski Katliamı'nın sorumlularının adalet önüne çıkarılmasına yönelik çağrılarla son buldu.