Hasret Tutal’ın failinin yargılandığı dava ertelendi

  • 15:27 27 Eylül 2024
  • Hukuk
 
RIHA – Hasret Tutal'ı katleden Şervan Gülel'in yeniden yargılandığı davada mahkeme heyeti, karar için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi 
 
Riha’nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Akpıyar Mahallesi’nde 7 Ekim 2021 tarihinde Hasret Tutal’ı katleden Şervan Gülel’e verilen 15 yıl hapis cezasının istinaf mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yeniden başlayan davanın üçüncü duruşması görüldü. Urfa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Hasret’in ailesi, avukatları ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Riha Şube Eşbaşkanı Meral Halat katıldı. Fail Şervan Gülel, tutuklu bulunduğu Urfa Cezaevi kampüsünden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Şeyhmus Gülel duruşmaya katılmadı.
 
Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, tanık Şeyhmus Gülel'in duruşmaya katılmadığı için beyanının alınmasından vazgeçildiği ve daha önceki ifadesinin esas alınacağı belirtildi. Fail avukatı, tanık babanın İstanbul'da bulunduğunu belirterek bir hafta içinde hazır edebileceklerini söyledi. Hasret’in ailesinin avukatı Meral Halat, failin tutukluluk halinin devamını ve cezalandırılmasını talep etti. 
 
Savcıdan ceza talebi 
 
Ardından esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, failin “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.
 
Fail avukatından tahliye talebi 
 
Fail Şervan Gülel ise bilindik ifadelerle kendini aklamaya çalıştı. Fail avukatı, mütalaaya karşı ek süre talebinde bulunarak, tanık babanın bir sonraki duruşmada dinlenmesini talep etti. Ayrıca, failin uzun tutukluluk süresi gerekçesiyle tahliyesini istedi.
Duruşma ertelendi 
Mahkeme heyeti, fail avukatın ek süre talebine olumlu yanıt verdi. Failin tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.