120’yi aşkın aktivist Werîşe Muradî için açlık grevinde

  • 11:47 27 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ- Rojhilatlı 120’den fazla aktivist Werîşe Muradî’ye destek için açlık grevine başladı. 
 
İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Evîn Cezaevi’nde tutulan Doğu Kürdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) üyesi Werîşe Muradî, herhangi bir yargılama yapılmaksızın ‘isyana teşvik’ suçlamasıyla 14 ayı aşkın süredir tutsak. Werîşe, 18 gündür açlık grevinde. 
 
120 aktivistten destek
 
Rojhilatlı 120’yi aşkın sivil toplum aktivisti Werîşe için açıklama yayınladı. Açıklamada “Çoğunluğumuz kadın, Doğu Kürdistanlı sivil toplum aktivistleri olarak Werîşe Muradî’nin açlık grevini sonlandırması için destek çağrısında bulunuyoruz. Onun mücadelesine ve direnişine destek olmak için biz de açlık grevine başlıyoruz. İnsani olmayan bu cezalandırma, yalnızca toplumsal direniş yoluyla sona erdirilebilir. Adalete, özgürlüğe ve insan haklarına olan inancımızla Werîşe Muradî’nin yanındayız. Onun attığı adım, sivil direniş yolunda bir adımdır” denildi. 
 
KJAR çağrı yapmıştı
 
KJAR, Evin Cezaevi’nde açlık grevindeki Werîşe Muradî’ye destek amacıyla 25 Ekim’de bir açıklama yayınladı. KJAR, genel açlık grevine katılım çağrısı yaparak, sağlığındaki bozulma nedeniyle Werîşe Muradî’nin derhal serbest bırakılmasını talep etti.