Saldırılarda 366 köy elektriksiz kaldı

  • 09:07 27 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ - Türkiye'nin, Kobanê'nin elektrik istasyonuna yönelik gerçekleştirdiği bombardıman sonucu kent merkezi ve 366 köy elektriksiz kaldı.
 
ANHA'nın haberine göre Türkiye, 23 Ekim gecesinden bu yana savaş uçakları, insansız hava araçları ve ağır silahlarla Kuzey ve Doğu Suriye'de, hizmet merkezleri, elektrik, su istasyonları, petrol kuyuları, temel yaşam malzemelerin bulunduğu yerleri hedef aldı. Saldırılarda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi sivil yaşamını yitirdi. Türkiye'nin elektrik santralini hedef alması nedeniyle Kobanê'nin merkezi ve 366 köy elektriksiz kaldı.
 
Fırat Kantonu Enerji Kurulu Eş Başkanı Ayşe Nasir, Kobanê'deki elektrik santralini hedef alması sonucunda şehir merkezi ve 366 köyün elektriksiz kaldığını söyledi. Santralde meydana gelen zarara değinen Ayşe Nasir, bölgeye yönelik saldırılar sürdüğü için ekiplerin hasar tespiti yapamadığını ifade etti.
 
Elektrik santralinin hizmet dışı kalmasından dolayı Kobanê, kentindeki stratejik yerlerin yanı sıra su kuyuları da çalışmıyor.