Dêrsim'de irade gaspına karşı yürüyüş

  • 19:51 25 Temmuz 2024
  • Güncel
DÊRSİM - 22’nci Munzur Doğa ve Kültür Festivaline katılan kitle, Colemêrg’e atanan kayyıma karşı alkış, slogan ve zılgıtlarla yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Dêrsim Belediyesi ve Dêrsim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından düzenlenen 22’nci Munzur Doğa ve Kültür Festivali’ne katılan yurttaşlar, Colemêrg’teki irade gaspına karşı yürüyüş düzenledi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, kent vekili Ayten Kordu, Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Dêrsim Belediye binası önünde başlayarak, Mameki Parkı’na kadar alkış, slogan ve zılgıtlarla gerçekleşti.
 
Ellerinde, “Doğamızın ve irademizin gaspına izin vermeyeceğiz” pankartı taşıyan kitle, yürüyüş boyunca sık sık, “Colemêrg bizimdir, bizim kalacak”, “Bijî berxwedana Colemêrg”,”Bijî berxwedana zindana”, “Direne direne kazanacağız”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” ve “Kayyım gidecek, biz kalacağız” sloganları attı.