İki kentte orman yangınları

  • 15:39 7 Eylül 2024
  • Ekoloji
 
 
İZMİR/MUĞLA – İzmir’in Menemen ilçesinde ve Muğla'nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanlarda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. 
 
İzmir ve Muğla'nın çeşitli ilçelerinde son iki gündür devam eden orman yangınlarına yenileri eklendi. İzmir'de dün Urla ve Bergama'da çıkan yangınlar kontrol altına alınırken, bugün Menemen'in Yahşelli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yeni bir yangın başladı. Henüz sebebi belirlenemeyen yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 yer ekibiyle müdahale ediyor. Alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 
 
İki farklı noktada yangın
 
Muğla'da ise Milas'ta iki farklı noktada çıkan orman yangınları söndürüldü. Ancak bu kez Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Denizova Mahallesi'nde nedeni henüz bilinmeyen yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, havadan ve karadan yürütülen çalışmalarla kontrol altına alınmaya çalışılıyor.