Fırıncıların kepenk indirmesine karşı eşbaşkanlar ekmek yaptı

  • 09:10 24 Temmuz 2024
  • Güncel
 
RIHA - Halkın daha ucuza ekmek alabilmesi için halk ekmek fırınını açan Pirsûs Belediyesi’ne ilçedeki fırıncılar tepki göstererek kepenkleri kapattı. Pirsûs Belediye Eşbaşkanları ise halk ekmek fırınına girerek hem hamur açtı hem de ekmek yaptı.
 
Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) Belediyesi geçtiğimiz günlerde halkın daha ucuza ekmek alabilmesi için halk ekmek fırını açılışını gerçekleştirdi. İlçede bulunan fırıncılar ise bu duruma tepki göstererek kepenklerini kapattı. Bunun üzerine halk ekmek fırınına giden Pirsûs Belediye Eşbaşkanları Ayten Kaya ve Müslüm Baran fırın çalışanlarıyla birlikte ekmek yaptı.
 
‘Gerekirse sabaha kadar çalışırız’
 
Ayten, fırıncıların halk ekmek fırınını kapatmalarını istediğini ya da ekmek fiyatını yükseltmeleri konusunda kendilerine baskı yapıldığını söyledi. Ayten, “Halkın kazandığı bir hakkı biz gasp edemeyiz dedik. Halk ekmek fiyatımız 5 TL ve halk ekmeği de kapatmayacağız. Eşbaşkanımızla birlikte fırına girdik, hamur açtık, ekmek yaptık, sattık. Gerekirse sabaha kadar çalışırız halkımıza hijyenik ve ucuz ekmeği yetiştirebilmek için” dedi.