İrade gaspına karşı dayanışma çağrısı

  • 20:00 22 Haziran 2024
  • Güncel
WAN - Kayyıma karşı nöbet eylemi yapılan Wan’da, Kürt halkına yönelik devlet politikasına tepki gösterilerek, dayanışma vurgusu yapıldı. 
 
Colemêrg 'e atanan kayyıma karşı Wan'da  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti ) tarafından  Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen oturma eylemi 3'üncü günde de yapıldı. Bahçede "Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz" pankartı asılırken, eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYADER) , Dil Araştırmaları Derneği (ARSİSA )Tevgera Jinen Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi katılırken, birçok yurttaş ta destek verdi. 
 
Kayyıma karşı eylemde: dayanışma vurgusu 
 
Yoğun katılımın yaşandığı eylemde konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi konuştu. Veysi  konuşmasında Mêrdin ve Amed’de çıkan yangının ağır hasara değinerek yangında yaşamlarını yitirenler canları andı. Veysi, "Partimiz yaşanan ağır olay karşısında her zaman üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirerek olayın ilk gününden bu yana dayanışmasını sürdürüyor" dedi.  Kayyıma karşı belediyeler önünde  başlattıkları eylemlerin farkı bir formatla sürdüreceklerini söyleyen Veysi, 3 Temmuz’da partilerinden oluşan bir heyetin Colemêrg'e gideceğini kaydetti. Veysi, "Her kentin özgünlüğüne göre eylem etkinliklerimiz sürecek" diyerek dayanışan Wan halkına teşekkür etti. 
 
Konuşmaların ardından belediye önündeki oturma eylemi son buldu.