Munzur Festivali 2’nci gününde

  • 20:35 26 Temmuz 2024
  • Kültür Sanat
DÊRSİM - Munzur Festivali, 2’nci gününde yapılan “Alevi inancı ve güncel sorunları” ve  “Dilimiz, asimilasyon ve biz” panelleri ve çeşitli etkinliklerle devam etti. 
 
Munzur Kültür ve Doğa Festivali 2’nci gününü geride bıraktı.  2’nci gün açılışı Sanat Sokağı’nda yapılan  “Alevi inancı ve güncel sorunları” ve  “Dilimiz, asimilasyon ve biz” panelleri ile gerçekleşti. Ardından  etkinlikler yine Sanat Sokağı’nda “Munzura akan sesler” başlığıyla şairlerin şiirlerini okuması ve  çeşitli sanatçıların ezgilerini seslendirmesi ile devam etti.  Burada yapılan etkinlerin ardından Sihenk (Atatürk) Mahallesi’nde bulunan DSİ Park’ta çocuklar için Kuklalar kumpanyası ve boyama etkinliği yapıldı. Çocuklar için yapılan etkinliklerin ardından Seyit Rıza Meydanı’nda DKDDER tiyatro grubunun ana dilde yaptığı skeç gösterimi yapıldı. Burada toplanan yurttaşlar yapılan mizahi skeçler ile keyifli anlar yaşadı.
 
Skeç gösteriminin ardından yer üstü çarşısında bulunan alanda “Dersim’in mülksüz ozanı Mehmet Çapan” ile “Aşkla sana” isimli belgesel gösterimleri yapılacak.