Yapay zekada yeni bir gelişme

  • 20:34 27 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ- Yapay zeka teknolojilerinde bir gelişme sağlayan Antropic, “Claude” isimli asistanın bir bilgisayarı insan gibi kullanması sağlandı. 
 
Yapay zeka tenolojisinde yeni bir gelişme sağlandı. Anthropic'in geliştirdiği Claude, artık sadece bir metin komutuyla bilgisayarı otonom olarak kontrol edebiliyor. Fareyi hareket ettirme, tıklama ve metin yazma gibi işlemleri gerçekleştiren Claude, “bilgisayar kullanımı” olarak bilinen bu teknolojiyle Excel dosyalarına erişme veya formları otomatik doldurma gibi birçok görevi yerine getirebiliyor.
 
Riskleri de var
 
Bu yenilik, siber güvenlik uzmanları arasında endişe uyandırdı. Yapay zekanın bilgisayar saldırılarını otomatikleştirme veya zararlı yazılımları yayma gibi kötü amaçlarla kullanılma riski bulunuyor. Bu riskleri sınırlamak için testlerin, bilgisayarın hassas verilere erişiminin olmadığı sanal bir ortamda yapılması öneriliyor.
 
Güven kavramını sorgulatıyor!
 
Bu yeni adım, teknolojinin teknik ilerlemesinin ötesinde, güven kavramımızı da sorgulatıyor. Geleneksel araçlar öngörülebilir sonuçlar verirken, üretici yapay zeka beklenmedik sonuçlar doğurabiliyor. Bu durum, teknolojiyi geliştirenleri dikkatli olmaya iterken, kullanıcıların bu yeni araçlara duydukları güveni de yeniden değerlendirmeye çağırıyor.