Jin Dergi'nin yeni sayısı yayında

  • 09:05 27 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ-  Jin Dergi’nin 87'nci sayısı ‘Cinsiyetçilik, Dincilik ve Milliyetçilik’ kapağı ile yayımlandı.
 
Jin Dergi, 87’inci sayısında dincilik-milliyetçilik-cinsiyetçilik üçgeninde kadınlara yönelik geliştirilen şiddet ve baskıya odaklandı. 
 
“Gökten üç elma düştü” başlıklı yazısında Aylin karakaş, kadın nefreti, kadın düşmanlığı, mizojini, kadın kırımı olarak kadınlar tarafından isimlendirilen tüm sosyolojik tespitlerin buluştuğu eksen cinsiyetçiliğine odaklanıyor.
 
Ebru Günay “Erkeklik krizi ile birleşen milliyetçilik” başlıklı yazısında, milliyetçi ve ırkçı yaklaşımlara rağmen dünyanın her yerinde yükselen kadın isyanına ve direnişine dikkat çekiyor.
 
 “Sömürgecilik, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ve feminist mücadele” başlıklı yazısında Hülya Osmanağaoğlu, feminist mücadelenin dilini sadece sömürgecinin dilinden kurma baskısına direnmesi gerektiğine ve yıllardır feminist eylemlerde yükseltilen Jin Jiyan Azadî sesinde ısrarcı olunması gerektiğine odaklanıyor.
 
Sakine Esen Yılmaz, “Bir yalan ideoloji: Milliyetçilik, ırkçılık, cinsiyetçilik” başlıklı yazısında, vatan ve millet gibi yüceltilen değerlerin, çeteci eğilimleri gizlemek için kullanıldığına odaklanarak milliyetçiliğin aslında yalan bir ideolojiden ibaret olduğuna dikkat çekiyor.
 
 “Kadın, evlı·lı·k, aı·le: Kutsal olan ne?” başlıklı yazısında Meryem Ağar, kadınların tarih boyunca temel hakları ic¸in verdigˆi  mu¨cadeleler ve bu mücadele sonucunda da edinmiş olduğu kazanımlara değinirken kanun yolunun kadın haklarına nasıl kapatıldığına ve kazanımlarının nasıl ortadan kaldırıldığına odaklanıyor.
 
*“Yeni sayıdaki tüm başlıklar şöyle:
 
*Gökten üç elma düştü – Aylin karakaş
 
*Erkeklik krizi ile birleşen milliyetçilik – Ebru Günay
 
*Sömürgecilik, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ ve feminist mücadele – Hülya Osmanağaoğlu
 
*Bir yalan ideoloji: Milliyetçilik, ırkçılık, cinsiyetçilik – Sakine Esen Yılmaz
 
*Kadın, evlı·lı·k, aı·le: Kutsal olan ne? – Meryem Ağar”