Roboski Katliamı 154'üncü ayında: Savaş değil barış siyaseti rotadır

  • 14:22 28 Ekim 2024
  • Güncel
 
ANKARA - Roboski Katliamı'nın 154’üncü ayında yapılan açıklamada, aynı zihniyetten beslenen AKP-MHP’nin, Rojava’ya yönelik saldırılarına dikkat çekilerek, “Biz, adalet arayışının, bir arada ve barış içerisinde yaşamanın tarafıyız” denildi.
 
Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski Katliamı’nın 154’üncü ayı nedeniyle Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Roboski bir daha asla" pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini Tanju Gündüzalp okudu. 
 
‘Sınır ötesinde sivil halk bombalanıyor’
 
Roboski Katliamı ile Rojava’da sivil halka yönelik saldırıların aynı zihniyetten kaynaklandığını vurgulayan Tanju, "Yönetenler, İsrail’in katliamlarını eleştirirken, bugün yine sınır ötesinde sivil halkı bombalayarak savaş siyasetini sürdürmekten vazgeçmeli ve barış için tüm kapılarını ardına kadar açmalıdır. Savaşı değil, barışı esas alan bir siyaset, toplumu mutlu edecek yoldur. İnsan Hakları Derneği’nin Yol ve Yöntem Çalıştayı sonuç açıklamasında, savaşa ve bombalara değil, barışa ve diyaloğa desteğimizi yeniden dile getirdik" dedi.
 
‘Barış içinde yaşamın tarafıyız’
 
"Roboski dahil tüm katliamlarda adalet sağlanmadan, Türkiye'ye ne adalet ne de barış gelecektir" diyen Tanju, "İnsan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran, Roboski de dahil olmak üzere tüm katliamlara, savaşa ve şiddete karşı hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Yaşadıklarımızın özü; cezasızlık, savaş, adaletin yokluğu ve devletin kendisidir. Biz, adalet arayışının ve bir arada, barış içinde yaşamanın tarafıyız. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.