Rojin 4 gündür kayıp: Yurt müdüründen şikayetçiyim

  • 09:06 30 Eylül 2024
  • Güncel
 
 
Memihan Zeydan
 
WAN – Dört gündür kendisinden haber alınamayan Rojin Kabaiş'e dönük ilk ihmal kaldığı yurtta başladı. Yurdun aileye geç haber vermesi üzerine yurdun sorumsuzluğunu eleştiren aileye yurdun, “2 bin öğrenci var burada, kendisi büyüktür zaten, biz bir şey diyemeyiz” cevabı ile sorumluluğu üzerinden attı.  
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cuma günü akşam yemeğinin ardından yurttan çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. En son saat 18.30’da annesiyle konuşan Rojin’in 19.00-20.00 saatleri arasında sahile gittiği belirlendi. Sahil kenarında telefon ve kulaklığı bulunan Rojin için dün öğle saatlerinde dalgıç ekibiyle göl içerisinde başlatılan arama çalışmaları sürüyor. 
 
Rojin’in kaybolma süreci ve sonrasına dair babası Nizamettin Kabaiş JINNEWS’e konuştu.
 
‘Bize geç haber verdiler’
 
Nizamettin, üniversite kaydı için Rojin ile beraber 25 Eylül Çarşamba günü Wan’a geldiğini söyledi. Nizamettin devamında, “İlk günlerde de konuştuk, iyi olduğunu söyledi. Kaybolduğu Cuma günü yurtta yemeğini yedikten sonra annesiyle konuşmuş. Markete kahve almaya gideceğini söylemiş, annesi de hemen yurda dönmesini söylemiş. Marketten çıkıp sahil tarafına gelmiş, akşam yurda dönmemiş. Bize öğlen 12.00 gibi geç haber verdiler” dedi.
 
‘Bana haber vermesi gereken onlardı’
 
Yurt yönetiminin Cumartesi günü öğlen saatlerinde kendisini arayıp Rojin’in akşam gelmediğini aktardığını paylaşan Nizamettin, “Bana ‘Akşam gelmediğinden haberin var mı?’ diye sordular. Bana haber vermesi gereken onlardı. Benim yanımda değil ki haberim olsun, onların bilmesi lazım. Niye erken haber vermediklerini sorduğumda, ‘2 bin öğrenci var burada, kendisi büyüktür zaten, biz bir şey diyemeyiz’ dediler” şeklinde konuştu.
 
 ‘Gören duyan olursa bize haber versin’
 
Telefonunun ve kulaklığının göl kenarında öğrenciler tarafından bulunduğunu belirten Nizamettin, “Yurt yönetimi aradıktan sonra Cuma günü Van’a geldik. Herkesten ricamdır, gören duyan olursa bize haber versin” diye konuştu. 
 
‘Yurt müdüründen şikayetçiyim’
 
Yurt yönetiminin sorumsuz davrandığını vurgulayan Nizamettin, yurt yönetiminden şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Yurt müdüründen şikayetçiyim, bize geç haber verdiler. Sahile çekilen tel örgü sağlam değil ve o tarafı çeken bir kamera yok. Çocuklarımızı yurtlara güvenerek getirip teslim ettik. Sahip çıkmadılar, onların gözetimindeydi. En son annesiyle konuşmuş” diye belirtti.
 
Nizamettin son olarak, “Kızım kaçırıldıysa eğer, sağ salim bize teslim edilirse kaçırandan şikayetçi olmayacağım” çağrısında bulundu.