Cinsel işkenceye maruz kalan bebek 23 gündür yoğun bakımda

  • 12:22 30 Eylül 2024
  • Güncel
 
TEKİRDAĞ - Malkara ilçesinde cinsel işkenceye uğrayan 2 yaşındaki bebeğin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.
 
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 8 Eylül’de bir bebek, Malkara Devlet Hastanesi’ne “uyanmadığı” iddiasıyla hastaneye götürülmüştü. Bebeğe yapılan muayene sonrası bebek, beyin kanama teşhisi ve cinsel işkence şüphesiyle Tekirdağ  İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş, durum polise bildirilmişti.
 
Bebek, beyin ameliyatı edilip entübe olarak yoğun bakım servisine alınmıştı. 
 
Yoğun bakım ünitesinde olan bebeğin 23 gündür tedavisine devam ediliyor. 
 
Ne olmuştu? 
 
Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 8 Eylül’de bir bebek,  Malkara Devlet Hastanesi’ne “uyanmadığı” iddiasıyla hastaneye götürülmüştü. Bebeğe yapılan muayene sonrası bebek, beyin kanama teşhisi ve cinsel işkence şüphesiyle Tekirdağ  İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine sevk edilmiş, durum polise bildirilmişti.
 
Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, failler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y ise devlet korumasına alınmıştı.
 
Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi altına alınan bebeğe cinsel işkence bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini ifade etmişti.