Dêrik ve Amûdê’de saldırılar protesto edildi

  • 15:09 27 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ- Cizre Kantonu’nun Dêrik ve Amûdê bölgesinde halk, Türkiye’nin saldırılarını gerçekleştirdikleri yürüyüş ile  protesto etti. 
 
Cizre Kantonu’nun Dêrik ve Amûdê bölgesinde halk, Türkiye’nin saldırılarını protesto etti. Amûdê kent merkezindeki Şehit Cîhad Meydanı’nda yüzlerce kişi bir araya gelerek yürüyüşe geçti.  Yürüyüşte, Türkiye tarafından katledilen ve yaralanan çocukların fotoğrafları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın  posterleri taşındı. 
 
Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Merkezi önüne kadar yapılan yürüyüşün ardından, merkez önünde saygı duruşu ve konuşmalar yapıldı.  Amûdê Kongra Star üyesi Şêrîn Dawûd, “Halkımızı göçertmek istiyorlar. Ancak bölge halkı, duruşuyla tavrını gösterdi. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.  Amûdê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdulbaqî Dawê ise “Halkımızın işgal saldırılarına karşı duruşunu selamlıyoruz” vurgusunda bulundu. Yürüyüş, “İşgal saldırılarına hayır” sloganlarıyla sona erdi.
 
Dêrik 
 
Dêrik kentinde de halk Azadî Meydanı’nda toplanarak,  Kongra Star Merkezi önüne kadar yürüdü . Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Dêrik Kongra Star Yönetimi’nden Wefa Elî, “Halkımızın binlerce şehide sahip olduğunu bilsinler. Ne olursa olsun Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Şehitlerimizin takipçisiyiz, savaşçılarımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu. 
 
Dêrik Kent Meclisi Eşbaşkanı Hesen Hemze, işgalci Türkiye’nin saldırılarla halkın iradesini kıramayacağını vurguladı ve Dêrik halkının saldırılara karşı gösterdiği duruşu selamladı. Yürüyüş, “Bimire dagirkerî” sloganlarıyla sona erdi.