Engeller spor, eğitim ve doğayla aşılıyor

  • 11:15 1 Ekim 2024
  • Güncel
 
AMED - Peyas Belediyesi Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi'nde verilen spor ve özel eğitim dersleri, engelli öğrencilerin bağımsız yaşam becerilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlıyor.
 
Amed’in Peyas Belediyesi'ne bağlı Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören 86 öğrenciye yönelik verilen spor eğitimi, özel dersler ve sosyal etkinlikler sayesinde öğrencilerin hayatı kendi başlarına sürdürebilmeleri, öz bakım becerilerini geliştirmeleri ve toplumsal yaşama daha aktif katılmaları hedefleniyor. Merkezdeki eğitimlerin, engelli bireylerin özgüvenlerini artırdığı ve kendi potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanıdığı vurgulanıyor.
 
Spor ve eğitimle gelen gelişim
 
Merkezde verilen aletli spor eğitimiyle öğrencilerin çabukluk, denge ve kas güçlenmesi sağlanırken, göz ve vücut koordinasyonları da geliştirilmekte. Öğrencilere ayrıca çizgi çalışması, harf ve sayı bilgisi, okuma-yazma, basit toplama-çıkarma, renk öğrenme, hafıza kartlarıyla nesne ve hayvan tanıma, yapboz çalışması ve resim dersleriyle zihinsel gelişim ve parmak kaslarının güçlendirilmesi konusunda da eğitim veriliyor.
 
Doğayla buluşma ve ekolojik eğitim
 
Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi'nin açıklamasına göre, öğrenciler belli zamanlarda Peyas Belediyesi’ne ait 75 Park içinde yer alan Ekolojik Eğitim Bahçesi’ne götürülerek toprakla buluşmaları sağlanıyor. Burada bahçe bakımı, sulama ve budama yaparak doğayla iç içe bir eğitim alan öğrenciler, hem doğa bilincini geliştiriyor hem de pratik becerilerini artırıyor.
 
Engelli öğrencilerin spor, eğitim ve doğayla kurdukları bu etkileşim sayesinde bağımsız yaşam becerileri gelişirken, özgüvenlerinin artması ve topluma katılımlarının desteklenmesi de amaçlanıyor.