Birçok kentte ev baskını: Çok sayıda kişi gözaltında

  • 10:27 25 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
HABER MERKEZİ – Türkiye ve Kürdistan'da birçok kentte düzenlenen ev baskınlarında en az 46 kişi gözaltına alındı. 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bitlis merkezli tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dün gece saatlerinde İstanbul, Ankara, Bedlis, Amed, Yalova, Mersin, Mêrdîn’in de aralarında olduğu birçok  kentte çok sayıda eve baskın düzenlendi. 
 
İstanbul’da ev baskınları 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan bir soruşturma 44 kişi hakkında "örgüte finans sağlamak" ve "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul'un birçok ilçesinde sabah saatlerinde ev baskını düzenlendi. Ev baskınlarında en az 35 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 35 kişinin Fatih'te bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutuldukları öğrenilirken, hakkında gözaltı kararı olan 9 kişinin ise arandığı belirtildi. Gözaltılara ilişkin 24 saatlik avukat görüş kısıtlılığı olduğu ifade edildi. 
 
Ankara’da “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kapsamda birçok ilçede ev baskınları düzenlendi. Mamak, Batıkent ve Çankaya ilçelerinde DEM Partili Nurettin Bilir, İlkay Çelik, Taner Öztürk ve hamile olduğu öğrenilen Sümeyye Bilici gözaltına alındı. Ayrıca gazeteci Zuhal Atlan’da gözaltına alınarak Ankara TEM şubeye götürüldü. 
 
Bedlîs, Amed, Yalova'da da ev baskınları
 
Bedlis’in Tûx, Xelat, Xîzan ilçeleri ile Mersin, Amed ve Yalova'da gerçekleşen ev baskınlarında ise 11 kişi gözaltına alındı.
 
Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dijital medya hesabından yaptığı paylaşımda, 31 ilde 176 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.