Narin Güran soruşturmasında iddianame hazırlandı

  • 22:14 21 Ekim 2024
  • Hukuk
AMED - Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin hazırlanan iddianamede Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
 
Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî kırsal mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cenazesine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında iddianame hazırlandı. 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede tutuklu failler sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cenazesini mahalleye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'ne bıraktığını söyleyen Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
 
Ne olmuştu?
 
Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî kırsal mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cenazesi Eğertutmaz Deresi'nde bulunan Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, Narin'in cenazesinin Eğertutmaz Deresi'ne bıraktığını söyleyen Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.