Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde 'Fiksatör Çetesi'

  • 09:08 24 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
Pelşin Çetinkaya
 
AMED – Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde bazı ortopedi doktorları ile medikal ürün satıcıları arasındaki anlaşma sonucunda kimi hastaların, gereksiz yere ameliyat edilerek, ölümle burun buruna getirildiği iddia edildi. 
 
Sağlık alanı da iktidarın politikaları nedeniyle ticaretin bir parçası haline dönüştü. Mevcut sistemde, sağlık çalışanlarından tıbbi ürün satan medikalcilere kadar uzanan bir ticaretleşme yaşanıyor ve bu durumun önüne geçilmediği gibi, suç işleyenlere de herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Bu duruma örnek olarak, Amed'in Yenişehir ilçesinde bulunan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yaşanan olaylar gösterilebilir. 
 
Hastalar sağlık riskiyle karşı karşıya 
 
Hastanenin ortopedi bölümünde görev yapan bazı doktorların, hastaneye gelen medikal ürün satıcılarıyla, kendi mağazalarından malzeme alma karşılığında komisyon, tatil ya da alkol gibi çeşitli çıkarlar karşılığında anlaşma yaptığı iddia ediliyor. Anlaşmalar doğrultusunda, doktorlar hem kendileri hem de anlaştıkları medikal mağazalarının kazanç sağlaması amacıyla hastalara gereksiz ameliyatlar yapıyor ve bu ameliyatlarda söz konusu malzemeleri kullanıyor. Bu şekilde doktorlar ve medikal mağaza sahipleri kazanç sağlarken, hastalar ise ciddi sağlık riskiyle karşı karşıya kalıyor.
 
İnceleme derinleştirildi 
 
Edinilen bilgilere göre, meselenin duyulmasından sonra hastaneye gönderilen müfettişin konuyu derinleştirdiği belirtilirken, suç işlediği öne sürülen doktorlar ise hala görevine devam ediyor. 
 
Öte yandan söz konusu durumlardan dolayı birçok hastanın mağdur edildiği öne sürülüyor. 
 
Kimi hastalara ameliyat sırasında takılan malzemeler şöyle: 
 
“*Bir hastanın sağlam bileğine fiskatör yerleştirilmiş, 
 
*4 yaşında bir çocuğun bacağına gereksiz fiskatör yerleştirilmiş, 
 
*Bir hastanın sağlam kemiğine de platin takılmış.” 
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz hastane yönetimi,  "Evet öyle bir konu var ve kaç gündür müfettiş gelmiş, hala da inceleme devam ediyor. Konuyla alakalı biz bir şey diyemeyiz. Onu, müfettiş incelemesi bittikten sonra Sağlık Bakanlığı, sayfasından paylaşacak" yanıtını verdi.