43 ay sonra İmralı’dan gelen ilk mesaj

  • 08:39 24 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ- PKK Lideri Abdullah Öcalan, 43 ay sonra ilk defa İmralı'da Ömer Öcalan ile görüştü. Görüşmede, Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken Abdullah Öcalan’ın, “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” dediği aktarıldı. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde mutlak tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan, 43 ay sonra Ömer Öcalan ile görüştü. 
 
Dijital medya hesabından paylaşım yapan Ömer Öcalan şu ifadeleri kullandı: “Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.” 
 
Abdullah Öcalan: Çatışmayı siyasi zemine çekecek güce sahibim 
 
Ardından yeniden dijital medya hesabından başka bir paylaşım yapan Ömer , “23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: ‘Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.’Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı” dedi.