Mizgin Acar sloganlar eşliğinde defnedildi

  • 15:06 24 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
MÊRDÎN - Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar ettiği iddia edilen ve yoğun bakımda hayatını kaybeden Mizgin Acar, “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.
 
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Ekim gecesi “intihar girişiminde” bulunduğu iddia edilen tutsak Mizgin Acar, yoğun bakım ünitesinde tedavisinin 24’üncü gününde hayatını kaybetti. Mizgin’in  hayatını kaybettiğinin ailesine haber verilmesi üzerine ailesi ve yakınları hastane önüne geçti. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda otopsi işlemleri yapıldıktan sonra  Mizgin’in cenazesi yakınları tarafından omuzlanarak, “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde cenaze aracına bindirildi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) üye ve yöneticileri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe yöneticilerini de eşlik ettiği cenaze, Mîdyad (Midyat) ilçesine bağlı Ortaçarşı Mahallesi’nde bulunan Kıble Mezarlığına getirildi.
 
Dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Mizgin’in cenazesi omuzlanarak, defnedileceği yere taşındı. Mizgin'in cenazesi, kitlesel bir şekilde toprağa verildi.
 
Defin işlemi ardından özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Cenaze töreninin ardından kitle Ortaçarşı Mahallesi Halk Taziye Evi'nde kurulan taziyeye geçti.