Özerk Yönetim’den uluslararası topluma: Sessizliğe son verin

  • 12:29 24 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türkiye’nin saldırılarına karşı uluslararası toplumu sessizliğe son vermeye ve acilen harekete geçmeye çağırdı.
 
Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi, Türkiye’nin saldırılarına karşı açıklama yaparak uluslararası topluma çağrı yaptı. 
 
Türkiye’nin sivillere ve sivil altyapılara yönelik son saldırılarının kınandığı açıklamada bu saldırıların amacının çocuklar ve sivilleri hedef alarak halkın direnişini kırmak ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atmak  olduğu belirtildi. Saldırıların Türkiye’deki yetkililerin savaşı sonlandırma propagandası yaptığı bir süreçte gerçekleştiğine dikkat çeken Özerk Yönetim, “Eş zamanlı olarak köyleri, şehirleri ve altyapıyı hedef almalarının, soykırım politikasını sürdürme konusundaki ikiyüzlülüğünü ve gerçek niyetini ortaya koyduğunu” belirtti.
 
Uluslararası topluma çağrı
 
Bölge halkına çağrıda bulunarak, Türkiye’nin işlediği savaş suçlarına karşı direnişi yükseltmelerini isteyen Özerk Yönetim, uluslararası toplumu da Türkiye’nin saldırıları karşısında somut tavır almaya ve acilen harekete geçmeye çağırdı. 
 
Özerk Yönetim, ayrıca Uluslararası Koalisyon ve Rusya’yı da görevlerini yerine getirmeye, ikili politika ve sessizlik tutumlarına son vermeye çağırdı.