İlham Ahmed Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları kınadı

  • 12:22 24 Ekim 2024
  • Güncel
 
ANKARA - Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı İlham Ahmed, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılar karşısında uluslararası toplumun sessizliğini kınadı ve sorumluluk almasını istedi. 
 
Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin X (eski adıyla Twitter) hesabından bir açıklama yapan Rojava Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı İlham Ahmed, uluslararası toplumun sessizliğini ve bu saldırılara karşı tutumunu kınadı. 
 
 İlham saldırılara ilişkin şunları söyledi: “Türkiye'nin kendi yasalarını uluslararası topluma dayatma girişimi bir felakettir. Türkiye'de uluslararası hukuka aykırı bir güvenlik olayı meydana geldiğinde, Kuzey ve Doğu Suriye'yi hedef alıyor. Türkiye'nin müttefiklerinin bu ihlallere sessiz kalması daha da büyük bir suçtur. Türkiye'nin sivillere ve altyapıya yönelik başlattığı suç niteliğindeki saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Uluslararası topluma ve Türkiye'nin müttefiklerine suskunluklarını bozma, sorumluluklarını üstlenme ve Kürt sorununun çözümüne yönelik gerçek bir siyasi sürecin garantörü olma çağrısında bulunuyoruz.”