Pervin Buldan’dan ‘Özgürlük’ mitingine çağrı

  • 20:53 3 Ekim 2024
  • Güncel
WAN - Partisinin Qelqeli İlçe Örgütünün düzenlediği halk buluşmasına katılan Milletvekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan mutlak tecride değinirken, Amed’de 13 Ekim’de yapılacak olan “Özgürlük” mitingine katılım çağrısında bulundu.
 
Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Qelqelî (Özalp) İlçe Örgütü halk buluşması düzenledi. İlçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Sedal ve Abdullah Zeydan, Qelqelî Belediye Eşbaşkanları Ecevit Ceylancı ve Sakine Kutpınar ile DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan ile yüzlerce yurttaş katıldı. DEM Parti Qelqelî ilçe örgütü binası önünde bir araya gelen kitle, buradan düğün salonuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 
 
‘Yeni bir süreçten bahsedemeyiz’
 
Buluşmada konuşanPervin, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecride değinerek, “Özellikle Kürt halkının, DEM Parti’nin baskı altında olduğu ve iktidarın zulmünün halen devam ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Görüşmelerin engellendiği bir dönemde yeni bir süreçten bahsedemeyiz. Bugün hala eğer cezaevlerinde hasta tutuklular yaşamını yitiriyorsa ki dün Mardinli bir tutuklu yaşamını yitirdi. O yüzden bizim için yeni bir dönem yok, yeni bir süreç yok. Keşke her şey düzelse, keşke Türkiye bir demokratikleşme sürecini hedef olarak önüne koysa, cezaevlerindeki haksız ve hukuksuz yere yatan insanlarımız özgürlüğüne kavuşsa, hasta tutuklular tahliye edilse, tecrit kalksa, Sayın Öcalan avukatlarıyla ve ailesiyle görüşme yapsa. İşte biz o zaman deriz ki evet bu ülke, demokratikleşme alanında yeni bir adım attı” dedi. 
 
13 Ekim’deki Amed mitingine davet
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük gerçekleştirilen 9 Ekim uluslararası komploya değinen Pervin, Amed’de 13 Ekim’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaptı. Pervin, “Değerli arkadaşlarım, bizim gündemimiz Kürt halkının sorunları, Sayın Öcalan'ın tecrit içerisinde olması, Hakkari'deki kayyum, Türkiye'nin demokratikleşmesidir” diye belirtti. Buldan, “Evet, 9 Ekim yaklaşıyor 9 Ekim uluslararası bir komplonun yıl dönümü. 13 Ekim’de Amed’te bir miting düzenliyoruz. Buradan bir kez daha tüm halkımızı bu mitinge davet ediyorum. Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye'nin barışı, Türkiye'nin refahı ve huzuru için bu mücadeleye devam edeceğiz ve bu mücadelede halkımızın yanında da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Perivin’in konuşmasının ardından Qelqeli Belediyesi’nin çalışmalarının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi gösterildi ve belediye eşbaşkanları halkın sorunlarını diledikten sonra buluşma son buldu.