Rojin kaybolmadan önce kiminle konuştu?

  • 18:46 3 Ekim 2024
  • Güncel
WAN - Rojin’in kaybolduğu akşam incelenen kamera kayıtlarında sahilde yürürken telefonla konuştuğu öğrenildi. Rojin’in HTS kayıtlarına göre yurttan çıkmadan önce en son annesi ile görüştüğü bilinirken, dijital medya hesabından telefon ile konuşmuş olabileceği tahmin ediliyor. Rojin’in kiminle görüştüğü ise telefon incelemesinin tamamlanmasından sonra açığa çıkacak.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 7 gündür haber alınamıyor. En son 27 Eylül 18.30 sıralarında annesi ile telefonda konuştuktan sonra markete gitmek üzere kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’ndan çıkan Rojin’e bir daha ulaşılamadı.
 
Arama çalışmaları 6’ncı gününde
 
28 Eylül’de kaldığı yurt yönetiminin Rojin’in kaybolduğunu ailesine haber vermesi üzerine üniversite kampüsü başta olmak üzere Rojin’in bulunmasına yönelik arama çalışmaları 6’ncı gününde sürüyor. AFAD, HADAK (Hayata Bi Dokunuş) arama kurtarma ekipleri, Wan Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, sahil güvenlik ekipleri, dalgıç, jandarma ve polisler tarafından kampüs sahilinde arama çalışmaları devam ederken, kampüs dışında da aramaların yapıldığı belirtildi.
 
Bini aşkın kamera kaydı incelemede
 
Rojin’in kaybolmasına dair kampüste bulunan bini aşkın kamera kaydının incelemede olduğu öğrenilirken, Rojin’e ait son görüntülere kampüs sahilinde rastlandı. Sahil şeridinde yürüdüğü öğrenilen Rojin’in telefon ile konuşması dikkat çekerken, Rojin’in ardından sahilden kumsala doğru yürüdüğü ve o sırada kamera açısından çıktığı bildirildi.
 
Kamera açısından çıkmış
 
Rojin’in kameranın görmemesi ise kampüsteki kamera yetersizliğin bir kez da gözler önüne sererken, öğrencilerin bu durumu daha önce de şikayet ettiği öğrenildi.  
 
Telefon kilidi henüz açılmadı
 
Rojin’e dair 6 gündür yürütülen arama çalışmalarından herhangi bir sonuç alınmazken, telefon kilidinin açılması için Ankara’ya gönderilen telefonunun henüz açılamadığı öğrenildi. Ankara’dan gelecek yanıt ile yeni bulgulara ulaşılabileceği öngörülüyor.
 
Rojin’in ailesinin ise arama çalışmalarının yürütüldüğü kampüsteki bekleyişleri sürüyor.