Gülistan Doku’nun kaybedildiği Dersim’de açıklama

  • 15:38 25 Eylül 2024
  • Güncel
 
DERSİM - Gülistan Doku adına düzenledikleri turnuva ardından Dersim’de açıklama yapan DEM Parti Gençlik Meclisi, Gülistan’ın failinin devlet olduğuna dikkat çekti.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi'nin, Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybedilen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına “Li dijî şerê taybet tekoşînek bi heybet” (Özel savaşa karşı görkemli mücadele) kampanyası kapsamında düzenlediği futbol turnuvası sona erdi. İlk maçı 21 Mayıs’ta Dersim'de, son maçı ise 23 Eylül’de Şirnêx’te oynanan turnuvanın ardından gençler, Gülistan’ın kaybedildiği Dersim'de bir araya geldi. Gençlerin Ana Fatma ziyaretinde yaptıkları açıklamada Kürtçe ve Türkçe, "Özel savaşa karşı sahalarda buluşuyoruz" pankartı açıldı. 
 
Hala haber yok!
 
Burada konuşan DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Esma Ataş, “Dêrsim gibi her tarafı kameralarla çevrili bir yerde bir genç kadın 5 yıldır kayıp ve hala kendisinden haber yok. Gülistan Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
AKP-MHP iktidarının kadın politikalarını eleştiren Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan da “Yıllardır Dersim’de bulunmak istenmeyen Gülistan Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceğiz. Her gün onlarca kadın katlediliyor, katiller cezasızlık politikasıyla serbest bırakılıyor. Her yerde haykıracağız. Gülistan Doku nerede” diye sordu.
 
‘Fail devlettir’
 
Gülistan’ın hala kayıp olduğunu hatırlatan DEM Parti Gençlik Meclisi Kadın Koordinasyonu Üyesi Berivan Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “Dört tarafı karakol ve kalekollarla çevrili, 7/24 kameralarla izlenen Dersim’de Gülistan Doku hala kayıp. Kadın düşmanı AKP-MHP iktidarını Amed’de Narin Güran’dan, Êlih’te İpek Er’den, Dersim’de Gülistan Doku’dan tanıyoruz. Devlet Gülistan Doku’nun failinin kendisidir. Kadınlar her yerde gerçeği haykırmaya devam edecek. Kadın düşmanı çeteleri bu topraklardan söküp atacağız. Kadın düşmanlarını örgütlü mücadelemizle tarihe gömeceğiz.”
 
Yapılan açıklama ardından çerağlar yakılarak Munzur'a karanfiller atıldı. Gençler son olarak da Seyit Rıza Meydanı'ndaki ağaçlara Gülistan Doku'nun fotoğraflarını astı.