Türkiye Rojava’da 2’si çocuk 12 kişiyi katletti

  • 22:28 24 Ekim 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - Türkiye’nin son 24 saatteki saldırılarının bilançosunu açıklayan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, 2’si çocuk 12 kişinin katledildiğini ifade etti. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Basın İrtibat Merkezi, Türkiye’nin son 24 saatte yaptığı saldırıların bilançosunu açıkladı. Rojnews’te yer alan açıklamada, “Onlarca hizmet, yaşam merkezi ve çok sayıda köy bombalandı” denildi. 
 
Kent kent saldırılar
 
Qamişlo’da tahıl ve sivil bir merkezin silahlı insansız hava araçları tarafından bombalandığı belirtilen açıklamada, Tirbespiyê’de Ûdê Petrol sahasının keşif uçakları tarafından üst üste 6 kez, Seîde Petrol İstasyonunun ise savaş uçakları tarafından 3 kez bombalandığı ifade edildi. Açıklamada, “Öte yandan Babasî Petrol İstasyonu üst üste 5 kez ve bir benzin istasyonu SİHA’lar tarafından bombalandı” denildi. 
 
Açıklamada, “Amûdê elektrik istasyonu, fırın ve 2 kez Hasad köyü insansız hava araçları tarafından bombalandı. Dêrik’te Siwêdiyê'deki gaz fabrikaları 2 kez, bir sivil fabrika ise 4 kez SİHA’lar tarafından hedef alındı. Rimêlan'daki petrol kuyuları 11 kez bombalandı. Sivil tarım projesi de insansız hava araçları tarafından bombalandı. Til Werd Xerbî, Xirbet El Şaîr, Rebîat, El Tewîle, Til Tewîl, Um El Kêf, El Ewce, Qebir Kebîr a Xerbî ve Dawûdiyê köyleri 70 top ve 15 havan topuyla bombalandı. Kobanê'deki elektrik santrali SİHA’larla 3 kez bombalandı. Kobanê'de bir fırın iki kez insansız hava araçlarıyla bombalandı. Bir fırın da bombalandı. Eyn Îsa’da Mişêrfa Şerqî, Eyn Îsa Kampı, Dewalib, Sîdon ve Muelek köyleri bombalandı. Til Rifet'ın Şealê, Xirbet Şealê, Hirbil, Um El Qura, Um El Hoş, Şêx İsa, Miniq ve Tinibê köyleri 160'ın üzerinde havan topuyla sistematik olarak hedef alındı” ifadelerine yer verildi.  
 
2’si çocuk 12 kişi katledildi
 
Türkiye’nin saldırıları sonucunda2’si çocuk 12 kişinin katledildiği ve aralarında 3 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 27 kişinin yaralandığı ifade edildi.