Türkiye’nin saldırılarına karşı kitlesel eylem

  • 18:26 24 Ekim 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - Maxmur’da halk Türkiye’nin saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto ederek, “Tecrit ve Kürt halkına yönelik saldırılar devam ettikçe, kimse diyalog sürecinden bahsetmemelidir
 
Maxmur’da bulunan Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda Türkiye’nin 23 Ekim gecesi Maxmur, Güney Kürdistan, Şengal ve Rojava’ya düzenlediği ve hala devam eden saldırılarını protesto etmek için büyük bir yürüyüş düzenledi.
 
Yürüyüş, Maxmur Şehit Aileleri Kurumu önünde halkın ve öğrencilerin katılımıyla başladı. Yürüyüş boyunca “Yaşasın Rojava direnişi”, “Yaşasın Kürt halkının direnişi” ve “Yaşasın İmralı direnişi” sloganları atıldı.
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de taşındığı yürüyüş, Maxmur’daki Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde sona erdi ve burada kamp halkı tarafından bir açıklama yapıldı.
 
Açıklama, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak konuşma yaptı.
 
‘Bu saldırılar AKP ve müttefiki KDP’nin çöküşün eşiğinde olduğunu gösteriyor’
 
Türkiye’nin Kürdistan topraklarına yönelik saldırılarını kınayan Filiz, “Çöküş sürecindeki Türk devleti, kan emen bir kurt gibi Kürdistan topraklarına saldırıyor. Bu saldırılarla herkese gözdağı vermek istiyor. Ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki dünyanın bütün diktatörleri, kendi çöküş süreçlerinde benzer saldırılar düzenlemiştir. 23 Ekim gecesi yapılan bu saldırılar, Türk devletinin ve müttefiki KDP’nin çöküşün eşiğinde olduğunu gösteriyor. Biz uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz: Filistin’e yapılan saldırılara karşı çıkanlar, bugün Kürt çocuklarına yönelik saldırılar karşısında neden sessiz kalıyor? Kürtlere saldırı olunca mesele neden görünmez oluyor? Rojava Kürdistan’ı ve Kürt halkı, bu saldırılara karşı kendini savunma gücüne sahiptir ve en güçlü eylemleri gerçekleştirebilir. Biz Kürt halkı olarak bu saldırılara karşı direnişimizi yükseltecek ve mücadelemizi zafere taşıyacağız. Önder Apo ve Rojava halkının direnişinde gördük ki, direniş ne kadar etkili olursa o kadar sonuç alıcıdır” dedi.
 
‘Saldırılar devam ettikçe kimse diyalog sürecinden bahsetmemeli’
 
Abdullah Öcalan’ın esas alınmadığı sürece herhangi bir diyalog sürecinden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Filiz, “Tecrit ve Kürt halkına yönelik saldırılar, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar devam ettikçe, kimse diyalog sürecinden bahsetmemelidir. Önder Öcalan’la yapılan görüşmeler, sadece ailesiyle yapılan görüşmelerle sınırlı kalmıştır. Kürt halkı bu sürece kendini hazırlamalıdır” diye belirtti.
 
Yürüyüş, “Yaşasın Kürt halkının direnişi” ve “Yaşasın İmralı direnişi” sloganlarıyla sona erdi.