Liverpool’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ etkinliği

  • 19:34 20 Ekim 2024
  • Güncel
i
 
HABER MERKEZİ- PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü için Liverpool’da etkinlik gerçekleştirildi. 
 
İngiltere’nin Liverpool kentinde Kürt Toplum Merkezi tarafından PKK Lideri Abdullah Öcalan için küresel düzeyde süren “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası kapsamında kentin ana merkezinde bir stant kuruldu.
 
Abdullah Öcalan’ın flamaları ile donatılan stantta ayrıca Demokratik Konfederalizm’i anlatan kitapçık ve broşürler yer aldı.
 
Abdullah Öcalan üzerine yazılan şarkıların çalındığı standa yoğun ilgi gösterildi. Ziyaretçilerin Abdullah Öcalan’ın kitaplarını da edinebildiği stantta, Orta Doğu barışı ve kadın özgürlükçü sistem ile ilgili tartışmalar yürütüldü ve Abdullah Öcalan’ın fikirleri anlatıldı.
 
Kürtlerin zaman zaman şarkılar eşliğinde halay çektiği caddede, sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Yesterday Mandela Today Öcalan” şeklinde sloganlar atıldı. Yapılan konuşmalarda da Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadelenin devam edeceği belirtildi. 
 
Ayrıca müzik dinletileri düzenlenen stantta, farklı kültürel etkinlikler ile Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına dönük çağrılar yapıldı.