‘Adalet sarayları AKP bürosu gibi işletiliyor’

  • 17:06 23 Eylül 2024
  • Güncel
 
 
AMED – Koşuyolu Parkı’nda devam eden “Özgürlüğe ses ver” eyleminde hak ihlallerine dikkat çekilerek, “Adalet sarayları bugün AKP bürosu gibi işletiliyor” denildi.
 
Tutsak yakınları tarafından başlatılan “Özgürlüğe ses ver” eylemi, bu hafta Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda İnsan Hakları Anıtı önünde devam etti. Eyleme Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve çok sayıda yurttaş katılırken, eylemde üzerinde “Özgürlüğe ses ver” yazılı önlükler giyildi.
 
‘Sistemin bu kirli siyasetini kabul etmeyeceğiz’
 
Eylemde konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, Kürt halkının Kurdistan’da  her zaman özgürlük ve barış sesini yükselttiğini dile getirdi. Tecridi kabul etmediklerini belirten Mehmet, 30 yılı aşkın süredir cezaevinde kalan tutsakların cezalarının bitmesine rağmen cezaevinden çıkarılmadığını hatırlattı. Mehmet, “Adalet sarayları bugün AKP bürosu gibi işletiliyor. Yapılan bu hukuksuzluğa yargı da ortak oluyor. Bir gün bunun için yargılanacaksınız”  dedi.
 
Mehmet son olarak, 13 Ekim’ de yapılacak olan mitinge katılım çağrısında bulundu.
 
Katılımcılar, oturma eylemi ile açıklamayı sonlandırdı.