Öğrencilerden Rojin için açıklama

  • 20:51 10 Ekim 2024
  • Güncel
WAN – Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri, 14 gündür bulunamayan Rojin Kabaiş için yapılan açıklamada, “Bu karanlığı ancak ve ancak birlikte olursak aşabiliriz. Yalnız değiliz, çaresiz değiliz, birbirimize sahibiz” dedi. 
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde, 27 Eylül’den bu yana kendisinden haber alınamayan YYÜ öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş için basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Kadınlar başta olmak üzere çok sayıda öğrencinin katıldığı açıklamada, “Rojin nerede”, “Kadın olmak zor, kadın ölmek kolay”, “Kadın kadının yurdudur” yazılı dövizler taşındı. Açıklamada sık sık “Özgürce yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı.
 
‘Koruma, aklama, yargıla’
 
Öğrenciler adına açıklama yapan Berfin Yolcu, “Bu karanlığı ancak ve ancak birlikte olursak aşabiliriz. Yalnız değiliz, çaresiz değiliz, birbirimize sahibiz. Eşit bir geleceği de böyle kuracağız. Koruma, aklama, yargıla. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.
 
Yürüyüşe izin verilmedi
 
Yanı sıra öğrencilerin kampüste yapmak istediği yürüyüşe polis ve güvenlik izin vermedi. Öğrenciler bu duruma “Rojin bizim okuldan kayboldu, ancak polis ve güvenlik bize bomba taşıyormuşuz gibi yaklaşarak yürüyüş yapmamıza izin vermedi” ifadeleriyle tepki gösterdi.