DEM Parti’den mitinge hazırlık çalışmaları

  • 23:12 10 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ – DEM Parti, 13 Ekim günü Amed’de yapılacak miting hazırlıkları kapsamında İstanbul ve Şirnex’te sivil toplum örgütleri ve sendikaları ziyaret ederek, bir dizi görüşme gerçekleştirdi. 
 
Amed’de Demokratik Kurumlar Platformu’nun 13 Ekim’de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla düzenlenecek mitinge katılım için hazırlık çalışmaları devam ediyor. 
 
Şirnex
 
Şirnex’in birçok ilçesinde miting için hazırlık çalışmaları yapıldı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex il ve ilçe örgütleri, DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Barış Anneleri Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA) ile çok sayıda partilinin katıldığı çalışmalar gün boyu sürdü. Şirnex merkez, Cizîr (Cizre), Hezex (İdil), Silopiya (Silopi), Qilêban (Uludere), Elkê (Beytüşşebap) ilçeleri ile Gûndik Melê (Balveren) ve Deşta Darê (Sırtköy) Beldelerinde süren çalışmalarda, yurttaşlar Amed’de gerçekleştirilecek mitinge davet edildi. 
 
DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, savaşa şarkı barışı haykıracaklarını vurguladı. Abdullah, “Halkımızla birlikte bu mitinge güçlü bir katılım sağlayacağız. Çünkü bu miting tarihi bir öneme sahiptir. İmralı’nın kapısı açılmayana kadar bu savaş durmaz. Anaların gözyaşları akmaya devam edecek. Yüreklerimiz sızlayacak. Kurdistan ve Orta Doğu’da eşit ve özgür yarınlar için hep birlikte tecridi kıralım” sözlerine yer verdi. 
 
İstanbul 
 
İstanbul’da DEM Parti İl Örgütü, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (MATUHAY-DER) Eşbaşkanı Dilek Sönmez Demir’den oluşan heyetin gün içerisinde EMEP İstanbul İl Örgütü’ne gerçekleştirdiği ilk ziyaretin ardından ikinci ziyaret adresi Barış Anneleri Meclisi oldu.
 
Barış Anneleri’ne ziyaret 
 
Barış Anneleri Meclisi’nin Fatih ilçesinde bulunan binasında Barış Anneleri ile bir araya gelen heyet burada büyük bir ilgiyle karşılandı. Mitingin içeriği ve önemine dair bilgilendirmelerde bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Barış Anneleri’nin yürüttüğü mücadelenin çok kıymetli olduğunu ifade ederek, “Siz Barış Anneleri ile Cumartesi Anneleri’nin mücadelesi Türkiye’nin belki de en güçlü mücadelesi ve bu mücadele öğretmeye devam ediyor”  diye belirtti.
 
’13 Ekim yeni bir başlangıcın ilk adımı olacak’
 
Mitinge katılım çağrısında bulunan Sezai, “Bu miting her zaman yaptığımız mitinglerin ötesinde yeni bir mücadele döneminin başlangıç mitingi. Bu yüzden çok çok önemli. Türkiye’de ki bütün halkların artık şuna ikna olması lazım; İmralı tecridi bitmeden, Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşmadan bu mesele çözülmeyecek. Bunu, ‘artık zamanıdır’ diyerek el birliğiyle çözmemiz lazım. Bizim de dile getirdiğimiz budur ve bunun mücadelesini veriyoruz. Bu aynı zamanda bir barış mücadelesidir. Evlatlarımız ölmesin diye verilen bir mücadeledir. Eski düşmanlıklar ve nefret söylemleriyle yürüyenlerin nasıl bittiğini ve biterken ülkeyi de bitirdiklerini görüyoruz. O zaman 13 Ekim yeni bir başlangıcın ilk adımı olacaktır” diye kaydetti. 
 
Barış Anneleri: Mücadeleye devam edeceğiz
 
Ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren Barış Anneleri Meclisi üyeleri, 13 Ekim’de gerçekleştirilecek mitingin barışa vesile olmasını dileyerek, şunları paylaştı: "Bu miting bizim için de çok önemlidir. Biz Barış Anneleri olarak bugüne kadar devletin kurumları üzerinden çalmadık kapı bırakmadık ama bu annelerin eli hep boş kaldı. O yüzden biz de artık bir süreç başlasın istiyoruz. Sadece biz anneler ya da Kürt halkının değil tüm Türkiye halklarının barışa ihtiyacı var. Barış istemek suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Çünkü savaş tüm ülkede ölüm ve fakirlik demek. Onurlu bir barış olana kadar mücadeleye devam" mesajını verdi. 
 
SMF’den destek mesajı 
 
Buradaki görüşmenin ardından heyetin bir sonraki adresi Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun Beyoğlu’nda bulunan il örgütü binası oldu. Burada SMF MYK üyeleri Yusuf Cemil Demirçivi ve Mehmet Çalasun tarafından karşılanan heyet, mevcut siyasi gelişmelere dair aktarımlarda bulunarak, 13 Ekim’de Özgürlük Mitingi’ne katılım çağrısında bulundu. Ardından söz alan SMF üyeleri, 13 Ekim’de Amed’de olacaklarını ve bunun kendileri açısından da bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, Kürt siyasi hareketiyle ortak mücadelenin büyütülmesinin önemini vurguladı.
 
DKDER’e ziyaret
 
Heyet, Kadıköy ilçesinde bulunan Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER) üyeleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede “Özgürlük Mitingi”nin önemine değinen heyetin ardından söz alan DKDER üyesi Türker Demirci, dernekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Derneklerinin sosyalist bir çizgiyi benimsediğini söyleyen Türker, “Kürdistan özgür olmadan Ortadoğu’da bir özgürlüğün olamayacağını savunuyor, böylesi bir inancın ve bu doğrultuda mücadelenin de Kürt özgürlük hareketine verilecek desteğin bir adımı  olacağına inanıyoruz” diyerek mitinge katılacaklarını kaydetti. 
 
İTO, SEP ve KESK’e ziyaret 
 
Bir sonraki ziyaretini İstanbul Tabip Odası’na (İTO) gerçekleştiren heyeti, burada İTO Başkanı Osman Küçükosmanoğlu, İTO Yönetim Kurulu üyesi Fikret Aydın ve İTO Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç karşıladı. Ziyarette, ‘Özgürlük’ mitinginin önemine dikkat çekildi. DEM Parti heyeti, ziyaretlerine Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) ile devam etti. Buradaki ziyarette, ortak mücadelenin önemi vurgulanırken, yeni dönemin bu temelde örülmesi gerektiği ifade edildi. Heyetin gün içerisindeki son ziyareti ise Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) oldu. Buradaki ziyarette yapılan konuşmalarda da mitinge dair değerlendirmelerde bulunularak katılımın önemi vurgulandı.
 
Bugünkü ziyaretlerini tamamlayan DEM Parti heyeti, yarın da gün boyu temaslarını sürdürecek.