Gülistan Kılıç Koçyiğit: Aile diye diye öldürüldük gelmiş masal anlatıyorlar

  • 19:53 9 Ekim 2024
  • Güncel
ANKARA - Meclis’te kadın katliamlarına ilişkin tartışma yaşandı. DEM Parti Grup Başkanvekili, “Her şeyi getirmişler ‘aile’ diyorlar, aileyi kutsaya kutsaya canımıza kast ediyorlar. Gelmişler burada bize masal anlatıyorlar. Bu ülke kadınlar mezarlığıdır. Çıkın özür dileyin” dedi.
 
AKP Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın kadın katliamlarında “sıfır tolerans” iddiasına tepki gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “İlk defa bu Meclise kadına yönelik şiddetle ilgili önerge indirmiyoruz, ilk defa kadına yönelik şiddeti burada tartışmıyoruz. Ortada bir hakikat var, konuşuluyor, konuşuluyor, kadınlar ölmeye devam ediyor. Sıfır tolerans mı? O sıfır toleransı biz pratikte görmek istiyoruz” dedi.
 
Çıkın kadınlardan özür dileyin!
 
AKP vekillerine tepki gösteren Gülistan, ülkenin kadın mezarlığına döndüğünü söyleyerek şunları kaydetti: 
 
“Sadece 16 yaşındaki Beyza Doğan 35 kere şikayet ettiği Selim Tekin tarafından katledilmiş. Bu ülkede İstanbul Sözleşmesi kaldırıldığından beri bir kadın kırımı yaşanıyor. 6284’ü uygulamamak için mahkemesinden kolluğuna kadar, iktidarına kadar seferberlik ilan etmişler. Bu ülkede kadınların boğazı kesilerek surlardan atılıyor. Hangi kalkınma planı bunu engelleyebilir. Biz burada siyasi bir inisiyatiften bahsediyoruz, Meclis’in sorumluluk almasından bahsediyoruz. ‘Şiddette sıfır tolerans’ deniliyor patır patır öldürülüyoruz, yaşayamıyoruz. Sokağa çıkamıyoruz, nefes alamıyoruz, boşanamıyoruz. Her şeyi getirmişler ‘aile’ diyorlar, aileyi kutsaya kutsaya canımıza kast ediyorlar gelmişler burada bize masal anlatıyorlar. Burası ölü kadınlar mezarlığına döndü. Bu ülke kadınlar mezarlığıdır.  Buna dair bir çift söz kuracak mısınız? Ya, çıkın özür dileyin ya! Yaşatamıyorsunuz, kadınları yaşatamıyorsunuz, yaşatmak istemiyorsunuz. Kadınları öldüren bir sistem kurdunuz, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilerek her gün bu katliamlara yol verdiniz ve hâlâ söz kuruyorsunuz ya, hâlâ söz kuruyorsunuz; ayıp, ayıp yani ayıp.”