Sokak sokak ‘Özgürlük mitingine’ çağrı

  • 15:56 8 Ekim 2024
  • Güncel
AMED/COLEMÊRG - Amed’de 13 Ekim’de yapılacak “Özgürlük mitingi’ için hazırlıklar sürerken, ev ev, sokak sokak katılım çağrıları yapılıyor. 
 
13 Ekim’de Amed’de PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun siyasi çözümü için yapılacak “Özgürlük mitingi” için hazırlıklar sürüyor. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti),  Amed’de mitinge katılım için bildiri dağıttı.  Bildiri dağıtımına DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan, Sûr Belediye Eşbaşkanı Gulan Önkol, Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Safiye Akdağ ile DEM Parti il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri katıldı.
 
Bildiri dağıtımında sık sık, “Jin jiyan azadî” sloganı atıldı.
 
Colemêrg’de açıklama
 
DEM Parti Colemêrg İl Örgütü de Amed’de 13 Ekim'de “Komploya karşı direniyoruz, özgürlük için Amed’de buluşuyoruz” şiarıyla gerçekleştirilecek “Özgürlük mitingi” için basın açıklaması gerçekleştirdi. Colemêrg çarşı merkezinde yapılan açıklamaya, DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez ve çok sayıda partili katılım sağladı. Açıklama metnini ise DEM Parti İl yönetici Emin Ertuş okudu. 
 
‘Miting çözüm için büyük bir fırsattır’
 
Kürt halkının tek muhatabının PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu belirten Emin, “Bu nedenle Kürt sorununu çözmek istemeyenler, 43 aydır tecrit ve izolasyon uyguluyor. Abdullah Öcalan burada yalnızca bir kişi değil, Orta Doğu’da en büyük aktördür ve bundan dolayı barış sürecinde muhatap alınıp yıllarca kendisiyle soruna barışçıl çözümler bulmak için devletin görevlendirdiği yetkili kişilerle görüşmeler yapıldı. Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm şiarıyla, 13 Ekim’de Amed’de gerçekleştirilecek miting çözüm için büyük bir fırsattır” dedi. 
 
’13 Ekim’de özgürlük mitingimize davet ediyoruz’
 
Mitinge güçlü bir mesaj vermek için sokak sokak, ev ev gezip mitingin önemini anlatmaya çalışacaklarını belirten Emin, “Siyasi görüşü ne olursa olsun adalet, özgürlük, eşitlik, halkların bir arada kardeşçe ve sömürüsüz bir yaşamı düşleyen, tüm insanların katılımını bekliyoruz. Bu mitinge katılan herkes barışı ve özgür yarınları talep edecek. Tüm halkımızı bu tarihi mitinge çağırıyor, uluslararası komplocuları ve Türkiye’yi yönetenleri, herkesin kardeşçe ve insanca bir yaşam sürmeleri için Sayın Öcalan üzerindeki tecride son vermeye davet ediyoruz. Bu tarihi miting için Colemêrg ve ilçelerinden Amed’e büyük bir kitlenin gitmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Kürt sorununun demokratik çözümü için halkımızı ve bütün demokratik kitle örgütlerini 13 Ekim’de gerçekleştireceğimiz özgürlük mitingimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Açıklama ardından partililer birçok yerde broşür ve bildiri dağıtarak, mitinge davet etti.