Amed ve Mêrdîn'de çok sayıda gözaltı

  • 08:13 24 Eylül 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - Amed'de MED-DER ve Payîz Pirtûk'a baskın düzenlenirken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mêrdîn'in Qoser ilçesinde de çok sayıda adrese baskın düzenlendi. 
 
Amed'de Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk isimli kitapçıya ve çok sayıda eve sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Kürtçenin lehçelerinde dil eğitimleri veren derneğin çok sayıda çalışanının gözaltına alındığı belirtildi.
 
MED-DER’de aramalar sona ererken, Payîz Pirtûk’ta hala devam ediyor.
 
Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: İlyas Gün, Dilan Güvenç, Şükran Yakut, Yaşar Aslan, Beritan Gurbet Orak, Remzi Azizoğlu, Mustafa Açmaz, Ramazan Holat, Rezan Tulum, Belkısa Bitkin, Mehmet Salih Öngün, Hebun Yağmur, Ayhan Karatekin.
 
Mêrdîn 
 
Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde sabah saatlerinde birçok adrese baskın düzenlendi. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski yöneticileri Necla Kaya, Abdulgani Feritoğulları ve Yasemin Demirkaya’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İl Jandarma Komutanlığı’nda tutulduğu öğrenildi.
 
Öte yandan soruşturmanın içeriği ve gözaltı gerekçesi henüz öğrenilemedi.