Werîşe Muradî’nin açlık grevi 6’ncı gününde

  • 15:00 16 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Doğu Kürdistan İnsan Hakları Ağı, Werîşe Muradî’nin doktorların kendisini muayene etme ve serum vurma talebini reddettiğini bildirdi.
 
Doğu Kürdistan İnsan Hakları Ağı, 6 gündür açlık grevinde bulunan siyasi tutsak Werîşe Muradî’nin sağlık durumuna dair bir rapor yayınladı. Raporda Werîşe’nin  6 gündür açlık grevinde bulunduğu ve doktorların kendisini muayene etme ve serum takma talebini reddettiğini bildirdi.
 
İdam cezalarına dikkat çekiyor 
 
Werîşe, 14 ayı aşkın bir süredir yargılanmadan Evin Cezaevi’ndeki kadınlar koğuşunda tutuklu bulunuyor. Aktivist ve kadın hakları savunucusu Werîşe, 10 Ekim’de yazdığı mektupta, siyasal İslam kisvesi altında her gün insanları öldüren ve idam eden İran  hükümetine dikkat çekmek amacıyla süresiz açlık grevine başladığını duyurdu. Werîşe, mektubunda ayrıca, İran’da yıl başından bu yana kadın idamlarında yüzde 35 artış olduğuna ve farklı cezaevlerinde 531 kişinin idam edildiğine dikkat çekmişti. İran İslam Cumhuriyeti’nin cezaevlerinde ve sınır dışındaki savaşlarla özgürlük mücadelesi veren insanlara yönelik katliamları artırdığını belirten Werîşe, açlık grevini kararlılıkla sürdüreceğinin mesajını vermişti.