TJK-E’den 9 Ekim eylem planı

  • 11:49 8 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - TJK-E, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun yıldönümüne ilişkin eylem planını açıklarken, tüm kesimleri alanlara çağırdı. 
 
Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E),  PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası 9 Ekim Komplosu'na ilişkin yazılı açıklama yaparak, eylem planlamasını duyurdu. Açıklamada, Kürtlerin başta olmak üzere halkların, Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dayatılan saldırılarına karşı 26 yıldır kesintisiz mücadele içinde olduğu ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlükleri saydıklarını kaydetti.  
 
‘Komplo kadınlar için özgürlük mücadelesine dönüştü’
 
Kürt kadınların yakaladığı özgürlük ve eşitlik düzeyini Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlük felsefesi ve düşüncelerine borçlu olduğuna vurgulanan açıklamada, “9 Ekim 1998 Komplosu Kürt halkı ve kadınlar tarafından bir onur ve özgürlük mücadelesine dönüşmüştür. Kadınların 'Jin, Jiyan, Azadi' şiarıyla geliştirdiği bu özgürlük mücadelesi bir halkın başkaldırı ve direniş geleneği olmuştur. ABD ve bölge güçleri faşist Türk devletinin jandarmalığında 9 Ekim Komplosu ile Orta Doğu’yu yeniden dizayn etmeyi amaçlamış, bununla Kürt sorununu çözümsüz bırakarak, kaos ve krizi Orta Doğu ve Kürdistan merkezli derinleştirmek istemişlerdir. Orta Doğu ve Kürdistan merkezli yaşatılan bu kaos ve kriz siyasetini aşmak için Önder Apo demokratik Orta Doğu konfederalizmini geliştirmiş ve bu çerçevede eşitlik, özgürlük ve demokrasi ekseninde halkların, kadınların, inançların ve farklı kültürlerin bir arada yaşayacağı ve yaşamı kuracağı bir sistemi öngörmüş ve örmüştür. Bunun içindir ki 9 Ekim Komplosunu boşa çıkartmanın ve Orta Doğu’da barışı inşa etmenin tek ve biricik yolu 3. Yol temelinde demokratik, kadın özgürlükçü ve ekolojik paradigmayı yaşamsallaştırmaktan geçmektedir” ifadelerine yer verildi. 
 
Kurumların sorumluluklarını yerine getirme çağrısı 
 
Komploya karşı yürütülen mücadelenin başta Kürt kadınların, Kurdistanlıların, demokratik, sosyalist ve anti kapitalist tüm güçlerin aktif bir katılımın gerçekleştirilerek öfkesini göstermenin zamanı olduğu ifade edilen açıklamada, “ 'Önder Apo’ya fiziki özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm' hamlesi kapsamında başlattığımız 'Tirejen Roje' kampanyası ile mücadeleyi yükseltmeye ve özgürlük zamanını yaratmaya, bugün her zamankinden daha yakınız.  Bu aynı zamanda işgale, faşizme, soykırıma, kadın kırımına ve doğamızın yıkım ve talanına verilecek en büyük cevap olacaktır. Başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere böylesi bir süreçte rol oynaması ve görevlerini yapması gereken uluslararası kurumları, sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu kurumların içinde oldukları sessizlik ve sadece izleyen bir pozisyonda olmasını asla kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz” sözlerine yer verildi.  
 
Tirejan Roje Kampanyası: 10-12 Ekim tarihleri arasında yapılacak eylemlerin yer ve tarihleri şu şekilde sıralandı: 
 
"Fransa:
 
Paris: Info-Stand
Strasbourg: Info-Stand
Reims: Info-Stand
Toulouse: Info-Stand
 
Almanya:
 
Aurich/Oldenburg: Resim Sergisi
Saat: 15.00
Yer: Şehir Merkezi, Vera Moda'nın yanı
Kiel: Çadır Info Standı
Saat: 13.00
Yer: Asmus Bremer Platz
 
10 Ekim 2024
 
Danimarka:
 
Kopenhag: Info Çadır
Saat: 15.00
Yer: Kopenhag
 
Almanya:
 
Hannover: Önderliğin Resim Sergisi
Saat: 15.00
Yer: HBF İstasyonu
 
İngiltere:
 
Londra: Merkezi Eylem
Saat: 12.00
Yer: Tottenham Court Road Station
Basın Açıklaması
Saat: 13.00
Yer: Houses of Parliament, London, SW1A 1AA
 
11 Ekim 2024
 
Almanya:
 
Münster: Miting
Saat: 16.30
Yer: Hauptbahnhof
 
12 Ekim 2024
 
Fransa:
 
Paris: Yürüyüş
Saat: 14.00
Yer: Republique
Marsilya: Yürüyüş
Saat: 13.00
Yer: Canabier
Nantes: Yürüyüş
Saat: 13.00
Yer: Place du Commerc
Rennes: Yürüyüş
Saat: 13.00
Yer: Colimber Meydanı
Bordeaux: Yürüyüş
Saat: 15.00
Yer: Stalingrad