Avrupa’dan gelen gazeteciler Vali’yi ziyaret etti

  • 21:43 6 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Avrupa’dan gelen ve gazetecilerden oluşan bir heyet, katledilen gazetecilere dair Silêmanî’de çeşitli temaslarda bulunmak üzere Güney Kürdistan Bölgesi’ne geldi.
 
Güney Kurdistan’ın Silêmanî kentinde Kürdistanlı Kadın Gazeteciler (ROJIN) ve Kürdistan Gazeteciler İnisiyatifi’nin çağrısı üzerine bir araya gelen gazeteciler heyeti, Türk devletinin sivillere yönelik saldırılarını ve hak ihlallerini incelemek amacıyla bölgeyi ziyaret ediyor. Heyetin 3 gün sürecek temasları kapsamında birçok ziyaret ve görüşme gerçekleştirilecek.
 
Kurdistan'daki gazetecilerin durumu konuşuldu
 
Heyette Alice Magar, Emma Audrey, Dilêr Akreyî, Hendrin Faraj Muhammed, Jallan Ziaei ve Devrim Alp yer alıyor. Bugün, Silêmanî Valisi Heval Ebubekir ile bir araya gelen heyet, Kürdistan Bölgesi'ndeki gazetecilerin durumu, maruz kaldıkları tehditler ve gazetecilere yönelik saldırılar konularını ele aldı. Görüşmede, gazetecilerin her türlü saldırıdan ve hedef gösterilmeden korunması gerektiği vurgulandı.
 
Ayrıca, Türk devleti tarafından 23 Ağustos’ta katledilen gazeteciler Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn anıldı. Görüşmede, bu katliamın özgür basına yönelik ağır bir saldırı olduğu belirtildi.
 
Heyet, ziyaret kapsamında Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn'in çalıştığı Chatr Prodüksiyon’a, Hêro’nun ailesine, katliamın yaşandığı yere ve saldırıda yaralanan Rêbîn Bekir’e de ziyaretler gerçekleştirecek. Ayrıca, Hêro Bahadîn’in mezarını, anıtlarını ve kentte bulunan çeşitli meslek örgütlerini, gazete, televizyon ve radyo kuruluşlarını ziyaret edecekler.