Rojin’den hala haber yok: Telefon incelemesi bekleniyor

  • 15:14 4 Ekim 2024
  • Güncel
 
WAN - 27 Eylül akşamından bu yana kayıp olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten henüz hiçbir haber alınamazken, arama çalışmalarının devam ettiği kampus sahili ve civarında yeni bulgular aranıyor. Rojin’in incelemeye alınan telefonunun ise henüz kilidinin açılmadığı öğrenildi.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi birinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten 8 gündür haber alınamıyor. En son 27 Eylül 18.30 sıralarında annesi ile telefonda konuştuktan sonra markete gitmek üzere kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’ndan çıkan Rojin’e bir daha ulaşılamadı.
 
Arama çalışmaları 7’nci gününde
 
27 Eylül’de kaldığı yurt yönetiminin Rojin’in kaybolduğunu ailesine haber vermesi üzerine üniversite kampüsü başta olmak üzere Rojin’in bulunmasına yönelik arama çalışmaları 7’nci gününde sürüyor. AFAD, HADAK (Hayata Bi Dokunuş) arama kurtarma ekipleri, Wan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, sahil güvenlik ekipleri, dalgıç, köpekli arama, jandarma ve polisler tarafından kampüs sahilinde arama çalışmaları devam ederken, kampüs dışında da aramaların yapıldığı belirtildi.
 
Telefon kilidi henüz açılmadı
 
Rojin’e dair 7 gündür yürütülen arama çalışmalarından herhangi bir sonuç alınmazken, telefon kilidinin açılması için Ankara’ya gönderilen telefonunun henüz açılamadığı öğrenildi. Ankara’dan gelecek yanıt ile yeni bulgulara ulaşılabileceği öngörülüyor.
 
DEM Parti milletvekillerinden aileye ziyaret
 
Rojin’in ailesinin ise arama çalışmalarının yürütüldüğü kampüsteki bekleyişleri sürerken, aileyi gün içinde çok sayıda kişi ziyaret ediyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Wan milletvekilleri Pervin Buldan, Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Zülküf Uçar kampüste aileyi ziyaret etti. DEM Partili heyet, son gelişmelere dair aileden bilgi aldı.