Senem’in katledilmesini protesto eden kadınlara soruşturma

  • 15:23 3 Ekim 2024
  • Güncel
 
MUĞLA - Menteşe ilçesinde Muhittin Kıvrık'ın uzaklaştırma kararını ihlal ederek, boşanma aşamasında olduğu Senem Kıvrık’ı katletmesini protesto eden biri avukat 8 kadına "gösteri ve yürüyüş hakkını muhalef" iddiasıyla dava açıldı.
 
Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muhittin Kıvrık’ın uzaklaştırma kararını ihlal ederek, boşanma aşamasında olduğu Senem Kıvrık’ı katletmesine karşı adalet talebiyle basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen kadınlara soruşturma açıldı. Muğla Kadın Dayanışma ve Danışma Derneği üyesi Gülsüm Nazlıoğlu,Avukat Alev Öztürk, Menteşe Platformu içinde yer alan Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Nilüfer Enginsu, Karya Kadın Derneği Başkanı Dilek Bulut’un da yer aldığı 8 kadın, "Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet" iddiasıyla Muğla Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. 
 
Destek amacıyla emniyet önünde bir araya gelen kadınlar, “Anayasa Madde 34: Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir” yazılı dövizleri taşıdı. 
 
Kadınlar toplu şekilde ifade verirken, Alev Öztürk avukat olması nedeniyle kendisine dava açılamayacağını belirterek, ifade vermeyi reddetti.