Gözaltındakilere 24 saat ek gözaltı süresi

  • 11:29 25 Eylül 2024
  • Güncel
 
 
AMED – Kürt dil ve kültür kurumlarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanlar hakkında avukat kısıtlılığı kaldırılırken,  gözaltındakiler için 24 saat ek gözaltı kararı verildi.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma gerekçesiyle Amed'de dün sabah saatlerinde Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk ve Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperitifi ile çok sayıda eve polis tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda 27 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında dosyada gizlilik kararı bulunurken, dün verilen 24 saat avukat kısıtlılık kararı bugün sona erdi. 
 
Avukatlar, sabahın erken saatleri itibariyle Diyarbakır TEM Şube’de tutulanlarla görüşmeye başladı.
 
En az 27 kişi gözaltında
 
Görüşmeye giden avukatlardan edinilen bilgilere göre, gözaltındakiler için gözaltı süresi 24 saat uzatıldı. Avukatların ulaştığı bilgilere göre, en az 27 kişinin gözaltında olduğu belirtilrken, bunlardan 3’ünün hasta olduğu kaydedildi. 
 
Gözaltında bulunanların sayısının daha fazla olduğu tahmin edilirken, avukat görüşmeleri devam ediyor.
 
Gözaltındaki kişilerden ismi öğrenilenler şöyle: Rıfat Ronî, Mehmet Remzi Azizoğlu, Ramazan Holat, Şükran Yakut, Dilan Güvenç, Nazan Çelik, Rezan Aktulum, Beritan Gürbet Orak, Berivan Duman, Belkisa Süleymanoğlu Bitkin, Ayhan Karatekin, Cihat Güneyli, Mehmet Salih Öngün, İlyas Gün, Hebun Yağmur, Mine Karakaş, Ahmet Boltan, Rabia Karayıl, Yaşar Aslan, İpek Oyur, Fatma İgin, Mustafa Açmaz, Hasan Görpınar, Şehriban Aktarlı, Cihat Çağrıcı, Niştiman Gül.