Kongra Star’dan AKBK’ye: Kararı gözden geçirin!

  • 11:00 25 Eylül 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - AKBK’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük verdiği karara tepki gösteren Kongra Star, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne kararı gözden geçirme çağrısında bulundu. 
 
Kongra Star Meclisi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin (AKBK) PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin “izlemekle” yetinen karara ilişkin yaptıkları yazılı açıklama ile tepki gösterdi.  Kongra Star, bu kararın gözden geçirilmesini talep etti. 
 
‘Tecridin insan hakları ilkeleriyle alakası yok’
 
Abdullah Öcalan’ın İmralı’da 26 yıldır tarihi bir direniş sergilendiği belirtilen açıklamada, Abdullah Öcalan’ın bu direnişinin dünyaya egemen rejimlerin ve onların araçlarının bölgede yürüttüğü siyasi, askeri ve kültürel soykırım politikasının en güçlü cevabı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Önder Abdullah Öcalan, Orta Doğu'ya demokratik ulus ve demokratik konfederasyon fikrini sunmuş, kadın özgürlüğünü ve önemli rolünü politik-ahlaki bir toplumun gerçekleşmesinin temeli olarak görmüştür. Önder Abdullah Öcalan'ın sorunlara ve çatışmalara temel çözümler sunmanın yanı sıra tüm insanlığa hizmet etme felsefesinin önemine binaen, 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' uluslararası hamlesi başlatıldı. Önderliğimize asılsız bahanelerle uygulanan işkence ve tecrit sisteminin insani değerlerle, insan hakları ilkeleriyle hiçbir alakası yoktur. Faşist zihniyetin ve AKP-MHP diktatörlüğünün göstergesidir” denildi.  
 
BM’ye görevini yerine getirme çağrısı 
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, Önder Abdullah Öcalan'a yönelik işkence ve tecrit sistemine ilişkin 17 Eylül'deki toplantısının ardından aldığı, İmralı’daki durumun Eylül 2025'e kadar izlenmesi yönündeki kararı, Meclis'in İmralı’daki işkenceyi onaylaması niteliğindedir. Kongra Star Meclisi olarak Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ni kararını gözden geçirmeye çağırırken, uluslararası toplum, BM ve hukuk kurumlarına da Önder Abdullah Öcalan’a yönelik ihlallere karşı görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca tüm sosyalist, demokratik güçleri, kadın örgütlerini ve hareketlerini bir araya gelmeye ve Önderliğin özgürlüğü için uluslararası harekete aktif destek ve katılımla ortak mücadeleyi güçlendirmeye çağırıyoruz. Kongra Star hareketi olarak Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemizi artıracağız.”