ROJIN: Gazetecileri değil suçluları yargılayın

  • 20:11 24 Eylül 2024
  • Güncel
HABER MERKEZİ - Gazeteci Rabia Önver'in Colemêrg’deki fuhuş ve uyuşturucu çetesine ilişkin yaptığı haberin ardından evine yapılan polis baskınına tepki gösteren ROJİN, “Cesur bir haberciliğe imza atan Rabia yalnız değil, gazetecileri değil suçluları yargılayın” dedi.
 
Gazeteci Rabia Önver’in, Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 20 Eylül günü, Colemêrg’deki fuhuş ve uyuşturucu çetesine ilişkin, “Colemêrg’de özel savaş” başlığıyla yaptığı dosya haberin ardından Hakkari TEM Şube polisleri tarafından Gever’de bulunan evine baskın düzenlenmişti. Kürdistan Kadın Gazeteciler Birliği (ROJIN), Rabia’nın evine yapılan polis baskınına tepki gösterdi.
 
'Gazetecilik suç değildir'
 
ROJIN’a ait X hesabından açıklama yapılan açıklamada, "Colemêrg'de özel savaş" başlıklı dosya haberden dolayı hakkında yakalama kararı çıkartılarak evine baskın yapılan gazeteci Rabia Önver yalnız değil. Cesur bir haberciliğe imza atan Rabia, mesleğinin gerekliklerini yerine getirmiş, gerçekleri tüm çıplaklığıyla duyurmuştur.
 
Bu cesur haberciliği ile kamuoyunun haber alma hakkını da savunan Rabia, Türkiye'de özgür haberciliğin yolunu da göstermiştir. Gazetecilik suç değil. Gazetecileri değil suçluları yargılayın!” denildi.