Werîşe Muradî 12 gündür açlık grevinde

  • 13:29 21 Ekim 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - İran’da cezaevinde tutulan KJAR üyesi Werîşe Muradî, idam cezasına karşı 12 gündür açlık grevinde. 
 
14 ayı aşkın bir süre yargılanmadan “isyan” suçlamasıyla İran’daki Evin Cezaevi’nde tutulan Doğu Kürdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) üyesi Werişe Muradî, 12 gündür süresiz açlık grevinde.
 
Doğu Kürdistan İnsan Hakları Ağı, 12 gündür açlık grevinde olan Werîşe Muradî’nin sağlık durumuna dair bir rapor yayınlayarak Werîşe’nin doktorların kendisini muayene etme ve serum takma talebini reddettiğini bildirdi.
 
Mektup göndermişti
 
Werîşe Muradî, açlık grevine başladıktan birkaç gün sonra Zaman Radyosu’na gönderdiği bir mektubunda, “Ben, var olan toplumsal durumu iyileştirmek ve yaşamın anlamını artırmak için mücadele yoluna girdim. Kadınların ve herkesin acı ve ıstıraplarına karşı mücadele ediyorum. Aldığım kararlar ve başlattığım eylemler, özgürlük savunucularına yapılan zulme karşı bir duruş olup, kişisel taleplerimle ilgisi yoktur. İdam Cezasına Karşı Dünya Günü’nde açlık grevi kararı aldım ve bu karar bu amaca hizmet ediyor. Eğer savaşlar nedeniyle meydana gelen katliamları görüp, ‘Savaşa hayır’ diyorsanız, her gün siyasi İslam maskesi altında gerçekleştirilen idam ve infazları da görmelisiniz. Sınır ötesi savaşların, toplumsal meseleleri gölgede bırakmasına izin vermeyin. Açlık grevim bu amaç için. Bedeli ne olursa olsun, cesur tutsakların savaşlar ve sonuçsuz maceralar arasında kaybolmasına izin vermeyeceğiz. Bu amaçla, infazlara karşı yürütülen uluslararası kampanyaların; derneklerin, örgütlerin ve uluslararası kuruluşların infazların durdurulması amacıyla sürdürdükleri çalışmaların bu durumu fark etmesi için açlık grevimi sürdüreceğimi bildiriyorum” demişti.