Silopiya’da gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilecek

  • 10:35 16 Ekim 2024
  • Güncel
 
 
ŞIRNEX – Barış Anneleri Meclisi’nin nöbet eyleminde gözaltına alınan ve aralarında gazetecilerin de olduğu 21 kişinin emniyet ifadeleri tamamlanırken adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor, bir kişinin ise hastanede tedavisine devam ediliyor.
 
Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesine bağlı Tilqebîn (Başverimli) beldesinde “Savaşa hayır barış hemen şimdi” talebiyle bir araya gelen Barış Anneleri Meclisi üyelerinin nöbet eylemine saldıran askerler, 3’ü gazeteci 22 kişiyi gözaltına aldı.
 
Gözaltına alınanların isimleri 
 
Askerlerin saldırısında gözaltına alınan JINNEWS muhabiri Derya Ren, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Zeynep Durgut ve Mahmut Altıntaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis üyesi Gögercin Aras, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mêrdîn İl Eşbaşkanı Necla Acıbucak, DEM Parti Cizîr İlçe Eşbaşkanı Yılmaz Sanrı, Cizîr Belediye Eşbaşkanı Abdurrahim Durmuş, Perihan Nayır, Nurten Sancar, Baran Bakin, Serdar Kayaalp, Abdulvahap Admiş, Abdulaziz Baysak, İbrahim Kaylan, Nuri Salğucak, Sadun Aklant, Muryeme Turan, Davut Kalkan, Dahila Admış, Aynur Ayas, Perihan Nayır ve Mehmet Akman Başverimli Jandarma Karakolu’nda tutuluyor. Gözaltına alındığı sırada sağ ve sol kaburgası kırılan DEM Parti Tilqebîn Belde Eşbaşkanı Lezgin Kösen ise Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altındı. 
 
Adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor 
 
Başverimli Jandarma Karakolu’nda gözaltında tutulanların ifade işlemleri tamamlandı. “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” suçlamasıyla karakolda tutulanların ifade işlemleri tamamlandı. Gazeteci, siyasetçi ve barış annelerinin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 
Barış Anneleri Meclisi üyelerinin “Savaş karşı barış hemen şimdi” şiarıyla başlattığı nöbet eylemi DEM Parti Tilqebîn belde binası önünde sürüyor.