Rojin Kabaiş’in cenazesi bulundu

  • 16:13 15 Ekim 2024
  • Güncel
WAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in cenazesi Wan Gölü  sahilinde bulundu. 
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Rojin’in cenazesi, 18 günlük arama çalışmalarının ardından Wan Gölü sahilinde bulundu.
 
Amed’den Wan’a gelerek 25 Eylül'de üniversite yurduna yerleşen Rojin, 27 Eylül günü yurttan çıkarken güvenlik kameralarına yansımıştı. Kameralara göre, eşofman giyen ve telefonuyla ilgilenen Rojin, Wan Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılmıştı. Ancak bu tarihten itibaren kendisinden haber alınamamıştı.
 
Arama çalışmaları ve cenazenin bulunması 
 
Rojin’in kaybolmasının ardından arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmalarının 13’üncü gününde göl kıyısında Rojin’e ait olduğu düşünülen bir başörtüsünün bulunmasının ardından çalışmalar yoğunlaştırıldı. Son olarak, Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde bir cenaze olduğu ihbarı alındı. Olay yerine sevk edilen ekipler, cenazenin Rojin’e ait olduğunu tespit etti.
 
İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama
 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili dijital medya hesabından yaptığı açıklamada, Rojin’in cenazesine Mollakasım Mahallesi sahillinde bulunduğunu paylaştı.