Tecavüz failine 30 yıl hapis cezası

  • 16:53 9 Ekim 2024
  • Hukuk
 
İZMİR - Yüzde 98 otizmli çocuğa tecavüz eden fail Uğur Erbil'in yargılandığı davada faile, 30 yıl hapis cezası verildi. 
 
Yüzde 98 otizmli çocuğa tecavüz eden Uğur Erbil'in yargılandığı davanın karar duruşması, Bayraklı Adliyesi 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma başlamadan önce mahkeme heyeti, gizlilik kararı aldıklarını açıklayarak davayı takip etmeye gelen kadınları ve gazetecileri mahkeme salonuna almadı.
 
Faile indirimsiz 30 yıl hapis cezası verildi
 
Kararın açıklanması için verilen aranın ardından davayı takip etmek için gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) İzmir Kadın Meclisleri, Kabul Eşitlik Dahil Olma İstihdam Otizm Derneği (KEDİ), gazeteciler ve çok sayıda kadın mahkeme salonuna alındı. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, fail hakkında daha önce Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi tarafından bozulan 30 yıl hapis cezasını yeniden verdi. Fail hakkında indirimsiz 30 yıl hapis cezası verildi.
 
Kadın örgütlerinden açıklama 
 
Duruşmanın ardından KEDİ Otizm Derneği ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya dava avukatları, çocuğun ailesi ve çok sayıda kadın katıldı. Dernek adına açıklamayı Serap Dikmen Ahmetoğlu yaptı. Serap, özel gereksinimli bireylerin kamu hizmeti ve eğitim aldığı her ortamın güvenlik kamerasıyla korunması gerektiğini dile getirdi. 
 
Platform adına açıklama yapan Tülin Osmanoğulları ise mahkemeden çıkan kararın emsal bir karar olduğuna dikkat çekerek, çocuğa yönelik taciz davalarında böyle kararların çıkması için mücadele edeceklerini ifade etti.
 
Ne olmuştu?
 
İzmir'de 2018 yılında, yüzde 98 otizmli çocuk, müzik öğretmeni fail Uğur Erbil tarafından tacize uğramış, ailenin şikayeti üzerine fail tutuklanmıştı. 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan fail, “Çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan 20 yıl hapis cezası almış, failin öğretmen olması nedeniyle ceza artırılarak 30 yıla çıkarılmıştı. 
 
Kararın temyiz edilmesinin ardından Yargıtay, kararı bozup yeniden yerel mahkemeye göndermişti.